Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moje profesionalno putovanje – Katarina Hauptfeld iz Katarina Line & Tamara Maćašović iz PwC-a

June 15, 2018 @ 5:30 pm - 7:00 pm

Predavanje u organizaciji MBA Croatia u suradnji sa PWN Zagreb ovoga puta odžat će se kao dualno predavanje iskusnih i uspješnih poduzetnica; gospođe Katarine Hauptfeld i gospođe Tamare Maćašović.
Predavačice će nam prenijeti priču o svom poslovnom putu i uspjehu, govoreći o preprekama i kako su ih uspješno zaobilazile i preskale.

Opatija - Katica Hauptfeld, vlasnica kompanije Katarina line
Opatija – Katica Hauptfeld, vlasnica kompanije Katarina line

O povijest nastanka turističke agencije Katarina line predavat će nam gospođa Katica Hauptfeld, osnivačica i vlasnica kompanije.
Predavanje gđe. Hauptfeld odnosti će se na iznošenje raznih iskustava tijekom uspješnog rada zadnjih 26 godina . Uspješan primjer kako se uz upornost i bez odustajanja u predanom radu može iz početaka stvoriti uspješno poduzeće.
O Katarini Hauptfeld:
1992. otvara svoju vlastitu agenciju “Katarina Line”, te uz standardni hotelski smještaj počinje organizirati i krstarenja, počevši sa brodom “Gusar”, nakon čega se fokusira na krstarenja na Jadranu, da bi u godinama koje slijede postupno povećavala flotu na račun odličnog odaziva gostiju. Agencija postupno raste zahvaljujući predanom radu vlasnice, njene obitelji i zaposlenika. Agencija Katarina Line je 2017. godinu dočekala sa flotom od 52 broda u 6 kategorija i sa više od 45 zaposlenih, koji se podjednako bave krstarenjima na Jadranu, smještajem i turama na kopnu, odnosno dovode preko 100.000 stranih gostiju u Hrvatsku godišnje. Zahvaljujući predanom radu i viziji direktorice Katice Hauptfeld, Katarina line je oduvijek stabilna i financijski neovisna tvrtka.

Tamara Maćašović partnerica za reviziju i računovodstveno savjetovanje u PwC Hrvatska
Tamara Maćašović partnerica za reviziju i računovodstveno savjetovanje u PwC Hrvatska

Predavanje gospođe Tamare Maćašović je zamišljeno kao kratak pregled životnog i profesionalnog puta i odluka koje je na tom putu donosila, a koje su je vodile prema onome gdje je sada. Specifično, podijeliti će lekcije koje je naučila na tom putu. Pridružila se PwC-u u Coloradu 1995. godine gdje je radila na poslovima revizije i brojnim IPO projektima za klijente iz ‘High Tech’ industrije budući da je u to vrijeme taj segment tržišta značajno rastao.
PWN Zagreb, dio je globalne Professional Women Network mreže, udruga je koja se zalaže za ravnopravnost žena u poslovnom svijetu i veću zastupljenost žena na upravljačkim pozicijama. Kao udruga koja zagovara važnost balansa obaju spolova unutar kompanija, ali i drugih organizacija u svom članstvu okupljamo i muškarce i žene vjerujući da se problem manje zastupljenosti žena ne može riješiti bez uključivanja muškaraca. Dosad su organizirali mnoštvo događanja i edukacija s ciljem adresiranja važnih tema za ravnopravnost žena u poslovnom svijetu te su podržali brojne inicijative koje dijele njihovu viziju.