Malo brodogradilište za velike igrače – ili kako biti profitabilan u Hrvatskoj, i to u brodogradnji

Shipyard Viktor Lenac - Croatia - www.lenac.hr - 08.03.2018.

MBA Croatia najavljuje novo zanimljivo predavanje, 19.03.2019., u Kongresnom centru forum Zagreb s početkom u18 sati. Predavanje drži gospodin Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor brodogradilišta “Viktor Lenac“.

Tema predavanja: “Malo brodogradilište za velike igrače – ili kako biti profitabilan u Hrvatskoj, i to u brodogradnji”.

 

Opis predavanja:

Vrućina, hladnoća, kiša, vjetar, prašina, buka… Zvuči neugodno? E pa još je gore … No, zato ovaj posao rade samo posebni ljudi. Ljudi koji su u stanju izdržati nedaće kako bi na kraju vidjeli rezultat svoga rada – zadovoljnog klijenta koji će se ponovo vratiti u brodogradilište. Priča o Brodogradilištu Viktor Lenac traje više od 120 godina, a pisale su je generacije upravo takvih, posebnih ljudi. Može li se uopće poslovati pozitivno u brodogradnji? Zašto ne treba miješati remonte i novogradnju? Što je uopće remontna brodogradnja i kako se razlikuje, a gdje su sličnosti s ostalim brodogradilištima u Hrvatskoj? Kakvo je tržišno okruženje na kojem posluje brodogradilište Viktor Lenac danas? Koji je ključni Lenčev izazov danas i kakve su u tom smislu sličnosti s drugim brodogradilištima? Što poduzimamo, kakvi su rezultati i kakva je uopće budućnost Lenca? Dođite, poslušajte, pitajte …

 

CV predavača:

Voli izazovne sredine koje zahtijevaju korjenite promjene. Fokusiranjem na strategiju, transformaciju i razvoj poslovanja razmišlja i gradi dugoročno, ne zanemarujući važnost kratkoročnog rezultata. Tijekom 18 godina je aktivno sudjelovao u izgradnji ICT sustava u Hrvatskoj, na različitim tehničkim i upravljačkim funkcijama. Većinu svoje karijere je radio za HrvatskiTelekom gdje je stjecao i razvijao vještine rukovođenja u korporativnom okružju. Kao krunu svoje ICT karijere smatra osmišljavanje i podizanje telekomunikacijske mreže nove generacije za Metronet telekomunikacije.

U svibnju 2016. pridružuje se “Viktor Lencu” kao predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor te započinje transformaciju Brodogradilišta. Njegov fokus je na postizanju održive profitabilnosti kroz veću produktivnost, strogu kontrolu troškova i novu radnu kulturu. Diplomirao je automatiku i robotiku na Sveučilištu u Splitu i završio EMBA studij na međunarodnoj poslovnoj školi IEDC na Bledu.

Vjeruje da su znanje, vrijedan rad i osobni integritet ključne osobine za istinski uspjeh.

 

I u ovom predavanju nas podržavaju naši vjerni sponzori: Feravino, Poliklinika Bagatin, qLIFE, Časopis Poduzetnik, Business Media Group i Kongresni centar Forum Zagreb.

 

Obavezna prijava sudjelovanja preko Entrio linka:

https://www.entrio.hr/event/malo-brodogradiliste-za-velike-igrace-ili-kako-biti-profitabilan-u-hrvatskoj-i-to-u-brodogradnji-6098

 

Vidimo se!

#mbacroatia

hrCroatian