Predavanje: Vizualni identitet u teoriji i praksi, 10.12.2013

post-28.11.2013.

Dragi naši MBA-ovci i svi prijatelji Udruge!
Pozivamo Vas na još jedno zajedničko druženje, posljednje u 2013. godini. Ovog puta smo za Vas pripremili nešto sasvim posebno:
Predavanje o komunikacijskim aspektima vizualnog identiteta
(Stipe Brčić, Luka Borčić)
te nakon toga
Radionicu osmišljavanja konkretnog vizualnog identiteta
(Bor Dizdar, Ana Jergović).
Predavanje i radionica će se održati u utorak 10. prosinca, sa početkom u 18 sati, u prostorijama HGK (Nova cesta 7, Zagreb). Organizator ovog eventa je udruga MBA Croatia. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznice 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.
Predavanje
Vizualni identiteti sastavljeni su od niza komunikacijskih elemenata koji kvalitetnim ‘programiranjem’ (projektiranjem) dugoročno formiraju prepoznatljivu i konzistentnu platformu za komunikaciju s krajnim korisnikom, odnosno s ciljnom skupinom. Predavanje će obuhvatiti primjere korporcijskih identiteta, vizualnu komunikaciju u području turizma te vizualnI identitet proizvoda.
Stipe Brčić
Rođen 1948. godine u Osijeku, 1971. diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 1983. član-osnivač Društva dizajnera Hrvatske, čiji je i predsjednik od 1985. do 1989. Član radne grupe za osnivanje i izradu okvirnog programa Studija dizajna na Sveučilištu u Zagrebu na kojem, po osnivanju 1989. godine, postaje predavač na kolegiju Projektiranje. Voditelj je Studija dizajna od 2002. godine do 2006. te od 2012. do danas. 1990. osniva vlastiti studio Norma International. Osim pedagoškog rada, kao profesionalni dizajner autor je vizualnog identiteta niza značajnih gospodarskih subjekata, institucija, manifestacija i robnih marki među koje se ubrajaju Agrokor, Badel, INA, Hrvatska udruga poslodavaca, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i drugi. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.
Luka Borčić
Rođen 1983. godine u Zagrebu. 2005. diplomirao grafički dizajn i vizualne komunikacije na Gerrit Rietveld akademiji u Amsterdamu. 2007. godine započinje suradnju sa Studijem dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik/asistent na kolegiju Vizualnih komunikacija. Aktivni je član hrvatske dizajnerske zajednice i često surađuje s kolegama u struci kao vanjski suradnik, savjetnik ili dizajner. Od 2012. godine radi kao dizajner u studiju Norma International.
Radionica
Nakon uvodnog predavanja svi sudionici će imati priliku okušati se u stvaranju konkretnog vizualnog identiteta. U tom procesu će proći kroz neke od koraka s kojima se dizajneri susreću: uvodni razgovor s klijentom / briefing, kreativnost u ograničenom vremenskom okviru, povratna informacija klijenta, reakcija krajnjih korisnika. Uz stručno vodstvo, radionica bi trebala rezultirati finalnim konceptom vizualnog identiteta za jednu neprofitnu inicijativu.
Bor Dizdar
Rođen 1981. godine u Sarajevu, diplomirao grafički dizajn na «Limkokwing University of Creative Technology» u Kuala Lumpuru, magistrirao vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu. U svom desetogodišnjem dizajnerskom iskustvu radio je na projektima iz područja kulture, arhitekture, izdavaštva, civilnog društva, TV i filmske produkcije te na mnogim komercijalnim projektima. Trenutno je inhouse dizajner u Cotrugli Business School i art direktor u kreativnoj agenciji IDEOTEKA.
Ana Jergović
Rođena 1979. godine u Rijeci, diplomirala njemačku i talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, završila Executive MBA na Cotrugli Business School. Već deset godina se bavi komunikacijama i marketingom, s naglaskom na razvijanje branda Cotrugli Business School i koordiniranje marketinških aktivnosti na području JI Europe. U istoj poslovnoj školi je zaposlena kao direktorica marketinga. Suosnivačica je kreativne agencije IDEOTEKA.
en_USEnglish