Utjecaj iza zavjese – istina o lobiranju

20.02.2014-BANNER

Dragi naši MBA-ovci i svi prijatelji Udruge!

U četvrtak 27. veljače, Natko Vlahović i Dubravko Horvatić će održati predavanja pod naslovom

„Utjecaj iza zavjese – istina o lobiranju“

Predavanja će se održati u četvrtak 27. veljače, s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 15 minuta ranije) u prostorijama HGK (Nova cesta 7, Zagreb). Organizator ovog eventa je udruga MBA Croatia. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznice 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.

OPIS 1. PREDAVANJA:

• Što je korporativno lobiranje i zašto se koristi?
• Lobiranje u Hrvatskoj
• Donositelji odluka u Zagrebu i Bruxellesu
• Vrste lobiranja
• Pokretanje lobističke kampanje
• Strategije i tehnike

OPIS 2. PREDAVANJA:

Lobiranje je važan segment poslovanja svake tvrtke koja razmišlja o dugoročnom razvoju. Otvoren i konstruktivan dijalog s ključnim nosiocima uspostava politika (tzv. stakeholders) u fazi definiranja je od presudnog značaja. U tom segmentu lobiranje djeluje kao preventivna aktivnost. Nadalje, lobiranje je legitimna aktivnost kojom stakeholderima imate prilike komunicirati dugoročne ciljeve svoje kompanije i administrativne prepreke koje vam stoje na putu, a sve u cilju stvaranja boljeg poslovnog okruženja, dodatnih vrijednosti i na kraju zaštite svojih interesa.
Kroz 2 primjera (porez od 6% i regulacija cijena terminacije) vidjet ćemo konkretne aspekte lobiranja u jednoj od najdinamičnijih industrija današnjice. Na koji način je definirana strategija, kako je provedena i koji su krajnji rezult

O PREDAVAČIMA:


NATKO20.02.2014.SLIKA-1Natko Vlahović
je vlasnik i direktor lobističke tvrtke VLAHOVIĆ GRUPA, prve specijalizirane kuće za profesionalno lobiranje u Hrvatskoj. VLAHOVIĆ GRUPA članica je FIPRA (Finsbury International Policy & Regulatory Advisers) grupacije za Hrvatsku. Natko je 2005. postao prvi akreditirani hrvatski lobist jedne poslovne asocijacije u Europskom parlamentu. Prije pokretanja vlastitog biznisa radio je sedam godina za Hrvatsku obrtničku komoru kao lobist i voditelj ureda u Bruxellesu. Kroz proteklih 15 godina organizirao je i vodio mnoge domaće i međunarodne projekte na najvišoj državnoj razini. Suosnivač je i izvršni direktor prve poslovne udruge koja se bavi lobiranjem za hrvatske poslovne interese u Bruxellesu – Croatia EU Business Council. Početkom 2012. godine usavršavao se u najvećoj američkoj lobističkoj firmi Patton Boggs, LLP u Washingtonu. Poslovnu karijeru započeo je 1999. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u SAD, radeći na poslovima odnosa s javnošću i gospodarske promocije. Od srpnja 2013. predsjednik je Hrvatskog društva lobista. 2011. završio je The Public Affairs and Advocacy Institute na American Univeristy u Washingtonu. Bio je inicijator i nositelj kolegija Uvod u lobiranje na Veleučilištu Vern’ u Zagrebu od 2005. – 2012.


DUBRAVKO20.02.2014.SLIKA-2Dubravko Horvatić
svoju 15 godišnju karijeru u telekomunikacijskoj industriji započinje nakon završetka studija na zagrebačkom Elektrotehničkom Fakultetu 1998. godine, u tadašnjoj Hrvatskoj Pošti i Telekomunikacijama. Nakon 5 godina na poslovima međunarodnog poslovanja prelazi u T-Mobile gdje je između ostalog zadužen za koordinaciju pregovora o međupovezivanju u trenutku najveće ekspanzije tržišta. Nakon 2 godine prelazi u Tele2 i sudjeluje u postavljanju poslovanja trećeg mobilnog operatora u Republici Hrvatskoj. Narednih 8 godina provodi u Tele2 i to u najužem management timu, gdje je odgovoran za upravljanje raznim segmentima poslovanja (međunarodni i nacionalni roaming, interkonekcija, suradnja sa svim državnih instucijama, suradnja s operatorima, regulativa, pravni poslovi, project management, infrastruktura). Sudionik je okruglih stolova na 3 Telekom Arene te niza javnih nastupa uključujući centralne vijesti. Posjeduje bogato iskustvo ati.

en_USEnglish