MBA Croatia predavanje: Start-up 101

Dragi naši MBA-ovci i svi prijatelji Udruge!

Pozivamo vas na predavanje koje će održati Hrvoje Prpić i Kristina Ercegović na temu

„Start-up 101: od pokretanja biznisa do financiranja“

Predavanje će se održati u utorak 20. svibnja, s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 15 minuta ranije) u prostorijama HGK (Nova cesta 7, Zagreb). Organizator ovog eventa je udruga MBA Croatia. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznice 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.

Svi prisutni na predavanju imat će prilike sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti knjigu “Sam svoj gazda”, autorice Kristine Ercegović.

OPIS 1. PREDAVANJA:
Tijekom svog dijela predavanja Hrvoje Prpić će nam pokušati objasniti moguće načine financiranja i pokretanja privatnog posla, što su to inkubatori, akceleratori i slični pojmovi iz start-up industrije, te koje su prednosti i nedostaci poduzetništva u odnosu na rad u korporaciji.

OPIS 2. PREDAVANJA:
Kristina Ercegović dat će nam odgovore na pitanja koja prolaze glavom svakome tko razmišlja o pokretanju vlastitog biznisa, a to su:
Kako pokrenuti vlastiti biznis – od ideje do prodaje firme
Jesam li ja za poduzetnika?
Gdje do one prave ideje?
Kako do početnog kapitala?
Koje su tajne prodaje i marketinga?
Kako odabrati i voditi zaposlenike?
Načela uspjeha – kako upravljati sobom na putu do uspjeha?

 

O PREDAVAČIMA:


post-08.05.2014.SLIKA-1Hrvoje Prpić
je u poduzetništvo ušao 1997. pokretanjem lanca maloprodajnih dućana elektroničke opreme, HGspot. 2007. godine prodaje svoj udjel i zajedno s Damirom Sabolom i nekoliko drugih entuzijasta pokreće Hrvatsku mrežu poslovnih anđela (Crane). Kao poslovni anđeo investirao je u 5 različitih projekata među ostalim u offSpace, prvu investiciju poslovnih anđela u Hrvatskoj. Trenutno radi kao mentor na Founder Instituteu, ZIP-u, Ekonomskom fakultetu, VERN-u te na SeedCampu. Aktivno je uključen u rad na Trilleniumu, futurističkom projektu 3D internet kupnje.

 

 


post-08.05.2014.SLIKA-2Kristina Ercegović
 je diplomirala marketing 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2008. završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli. Osnovala je Herakleu 2002., prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping u sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, zatim dodjelu Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service Akademiju. Herakleu je prodala u ožujku 2012. 2013. pokrenula je, a 2014. prodala Milda, dating servis. Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Cafea educira i umrežava male poduzetnike. Redoviti je predavač na konferencijama i fakultetskim predavanjima, kao i u Radilica Kontakt Centar Akademiji. Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu Measuring Management and The Moment of Truth, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu – Tajna nestalog kupca. 2013. Napisala je Sam svoj gazda – kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima. Dobila je CROMINU nagradu za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer, a u svibnju 2008. dobila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi.

en_USEnglish