MBA Croatia Predavanje: Tajne poslovanja najuspješnijeg i finacijski najstabilnijeg kluba u regiji, Zdravko Mamić

DANAŠNJE PREDAVANJE JE OTKAZANO!! Za daljnje informacije pratite fb i/ili web MBA Croatia.

 

Dragi naši MBA-ovci i svi prijatelji Udruge,

Pozivamo Vas na predavanja koje će održati izvršni (do)predsjednik najtrofejnijeg i financijski najstabilnijeg hrvatskog nogometnog kluba, Zdravko Mamić, na temu

“Tajne poslovanja najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji”

 

Napomena svim novinarima da za ovo predavanje trebaju kupiti kartu putem entrio sustava i/ili najaviti svoj dolazak na e-mail: [email protected].

Cilj predavanja je detaljnije objasniti i približiti publici način poslovanja GNK Dinamo.

Kao predsjednik uprave najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji g. Mamić će pričati o tome kako je biti prvi čovjek i operativac tako velike tvrtke. Poslovanje sportskog kluba je ipak nešto drugačije od drugih sektora jer je veliki dio prihoda varijabilan; posebno u Hrvatskoj i na primjeru Dinama. Naime,  ekonomska situacija u svijetu i Hrvatskoj utjecala je i na sportske klubove i njihovo poslovanje, a to je kod Dinama posebno izraženo jer klub nema prihode kao ostali klubovi istog ili sličnog ranga. Konkretno, najveći dio budžeta nogometnih klubova iz Njemačke, Engleske, Španjolske, Austrije, Švicarske i ostalih razvijenih zemalja sastoji se od televizijskih prava, prodanih ulaznica, ugostiteljstva na stadionima, marketinga i prodaje navijačkih artikala, a sve to u Dinamu ne čini niti 5 % potrebnog budžeta za održavanje ovako visokog nivoa.

Kako, na kojim tržištima i na koji način Dinamo prihoduje sredstva pomoću kojih uvjerljivo dominiraju regijom posljednje desetljeće? To i još puno zanimljivosti iz privatnog života te „poslovne trikove“ otkrit će gospodin Mamić na predavanju.

Na predavanju biti ćete u mogućnosti donirati novca za udrugu Crveni Nosovi.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori humanitarni su prijatelji udruge MBA Croatia koja na svojim događanjima pruža mogućnost članovima da naprave dobro djelo donirajući sredstva za posjete klaunovadoktora bolnicama kako bi zajednički donijeli više osmijeha na lica bolesne djece. Prilikom registracije možete uzeti spužvasti crveni nosić i donirati 15 kn ili koliko želite. Također ćete imati mogućnost postati prijatelj/ica Crvenih Noseva ispunavanjem pristupnice kako biste dobivali redovne informacije o radu Udruge.

CRVENI NOSOVI je udruga koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u hrvatskim bolnicama. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora koji redovno posjećuju dječje bolnice u Zagrebu, Rijeci i Osijeku te povremeno bolnice u ostalim gradovima diljem Hrvatske. Za svoj rad primili su nagradu „Ponos Hrvatske“ za humano djelo. Više informacija na www.crveninosovi.hr

Ukratko o predavaču:

Zdravko Mamić rođen je 16.7.1959. u Bjelovaru, a od samog početka bio je vezan uz nogomet i Dinamo. Sam se bavio nogometom u mlađim danima, a iako mnogi pričaju kako je bio talentiran svoj vrhunac dosegnuo je van terena; naravno, također u nogometu. Desetljećima je bio vezan uz Dinamo, a gotovo da nema funkcije koju nije obavljao: od navijača, predsjednika pa do vlasnika najdražeg kluba.

Izvršni (do)predsjednik kluba postaje 2003.godine i zajedno s predsjednikom Mirkom Barišićem počinje prvo sanaciju golemih dugova, a potom i streloviti uspon Modrih. Dinamo je tako danas, 11 godina kasnije, uvjerljivo najtrofejniji hrvatski, a financijski najstabilniji klub u regiji te stalni sudionik UEFA natjecanja. Naravno, upravo fantastičan smisao za posao, prepoznavanje igrača i brojne druge kvalitete koje krase jednog od najboljih nogometnih djelatnika u povijesti naše države svakako su zaslužni za Dinamo kakav danas imamo.

en_USEnglish