MBA Croatia predavanje – Boris Sakač

Poštovani članovi i prijatelji MBA udruge,

pozivamo Vas na predavanje koje će održati Boris Sakač, savjetnik za informacijsku tehnologiju Međunarodnog olimpijskog odbora, na temu “Podrška informacijske tehnologije Olimpijskim Igrama”.

Predavanje će se održati 2. lipnja 2015. u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb).

Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzor Kongresni centar FORUM Zagreb. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.

Informatički stručnjak koji je  kreirao sustav kojim se mjere rezultati najboljih svjetskih sportaša, a priznaje da je i danas, premda je u mirovini, opčinjen najnovijim tehnologijama. Iako je kreirao sustav koji je mjerio rezultate najboljih sportaša svijeta, vjerojatno ni svi kompjuteri Borisa Sakača ne bi mogli izračunati koliko je puta obišao kuglu zemaljsku. To je čovjek koji u svom kompjuteru krije cijeli olimpijski svijet u posljednjih 30 godina koliko radi kao glavni informatički stručnjak Međunarodnog olimpijskog odbora, odnosno danas njihov savjetnik.

Sudionici predavanja saznati će koje su ključne funkcije IT podrške Olimpijskih Igara, kako su razni sustavi dizajnirani i primijenjeni, te kako Međunarodni Olimpijski Odbor podržava te aktivnosti. Dio te podrške pruža i nekoliko hrvatskih IT stručnjaka koji već 35 godina rade na IT podršci velikih sportskih događaja. Poseban dio prezentacije posvećen je ulozi tehnologije u što objektivnijem mjerenju i ocjenjivanju postignutih rezultata, te IT rješenjima koja omogućuju da neki sportovi budu atraktivniji i razumljiviji.

en_USEnglish