Body language framework i Zahavi princip

post-31.05.2016.

 

Poštovani članovi udruge MBA Croatia!

Organizirali smo za sve Vas radionicu na temu “Body language framework i Zahavi princip” koju će održati član našeg predsjedništva Vedran Grčić, certificirani project manager (PMP, PMI), Cotrugli MBA, diplomirani inženjer računarstva (FER) i poduzetnik u suradnji sa Igorom Mikloušićem, dr. sc. psihologije i viši asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

Radionica će se održati u srijedu 8.6.2016 s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb). Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzor je Kongresni centar FORUM Zagreb.
Diskusija će se održavati po Chatham House pravilima.

U ukupno dva sata predavač će prisutnima izložiti (ili osvježiti) koristan i logičan framework za analizu i interpretaciju govora tijela, s primjerima svega pokazanog (sat predavanja i primjera, sat interaktivne radionice).

Ideja je dati uvid u body language, napraviti djelomičnu sintezu područja, naučiti slušatelje “čitati” body language na dublji način od “ako on napravi X to znači Y” te pokazati zašto su takve interpretacije skoro neizbježno krive.

Kroz predavanje, predavač će Vam ukazati na česte greške (npr. dobri lažljivci, za razliku od čestog uvjerenja, a po većini studija na temu, održavaju ČEŠĆI eye contact od prosječne osobe, lice nije najbolji već NAJLOŠIJI prozor u dušu, oči su, kao signal, u redu, no iz sasvim ne mističnih razloga…) i lagane signale koji će Vam svakodnevno pomoći (“većina ljudi ne zna da to radi, a jedan je od najiskrenijih signala interesa … “, učinkovit način da se izvučete od kazne za brzu vožnju (ili generalno deeskalirate sukob), objasniti zašto su zamračena svjetla racionalan izbor u romantičnim prigodama i generalno se potruditi održati zanimljivo predavanje.

Navedeno će se objašnjavati uzimajući u obzir različite nivoe komunikacije (pokret kaže jedno, glas kaže drugo, kontekst implicira nešto treće,…), različite strane (osoba-osoba, osoba-grupa, grupa-grupa,…) te različite namjere (povjerenje, prijetnja, ostvarenje recipročnosti,…), a s naglaskom na vezu između naoko nepovezanih fenomena,

Radionica će završiti s praktičnim problemima, popisom situacija u kojima se ne preporučuje koristiti “čitanje” body language-a, te pitanjima koja sudionici nisu postavili do tada (od svih polaznika očekuje se da su aktivni i cijelo vrijeme sudjeluju).

O predavačima:

Vedran Grčić

Vedran Grčić certificirani je project manager (PMP, PMI), Cotrugli MBA, diplomirani inženjer računarstva (FER) i poduzetnik. Bavi se strateškim konzultiranjem i restrukturiranjima,
a područja interesa su IT, Health Tech i FinTech industrije, big data i machine learning područja.

Predsjednik je Udruge za promicanje IPv6 tehnologije (IPv6 Task Force Croatia), tajnik udruge eALUMNI, bivši potpredsjednik udruge eSTUDENT te bivši predsjednik Odbora za koordinaciju Studentske udruge za unaprjeđenje kvalitete studiranja (SUZUKS).

Cotrugli MBA Ambasador je generacije 2011. za regiju.

Igor Mikloušić

U drugom dijelu predavanja, za vrijeme diskusije, pridružiti će nam se Igor Mikloušić, dr. sc. psihologije i viši asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

U sklopu doktorskog istraživanja tijekom 2011. boravio je na Centre for Anthropology and Mind Sveučilišta u Oxfordu.

Kao asistent predaje Evolucijsku psihologiju na Hrvatskim studijima.

Područja njegova znanstvenog interesa su evolucija religioznosti i morala, vjera u paranormalno te psihologija ličnosti.

Twitter kaže da je “hedonist, nihilist, humanist and curator of the handlebar”

Radionica je organizirana ISKLJUČIVO za članove MBA Croatia, a svi ostali koji su zainteresirani, mogu postati članom klikom na sljedeći link http://www.mba-croatia.com/clanstvo/

Ulaznice su dostupne putem Entrio sustava i vremenski su ograničene:https://www.entrio.hr/event/body-language-framework-i-zahavi-princip-3301

en_USEnglish