Kriptovalute i business – okrugli stol

17.10.2017 @ 18:00h u Kongresni centar FORUM Zagreb: SAVE THE DATE!

Bitcoin, blockchain, ICO, kriptovalute… – svi smo barem jednom čuli za njih.

MBA Croatia organizira okrugli stol “Kriptovalute i business”, goruću temu današnjice.

Što je Blockchain i zašto bi mogao postati jako važan? Svake godine dođe neka tehnologija koja obećava i koja bi mogla biti “the next big thing” u IT svijetu. Mnoge od tih tehnologija zažive, kratko budu popularne i onda odu u povijest, a njima se bavi manji dio IT zajednice. Blockchain će – po svemu sudeći – biti jako dugo s nama, iako je teško reći jer je tek zaživio.

Blockchain je revolucionarna nova tehnologija decentraliziranog prijenosa vrijednosti. U predavanju ćemo vidjeti kako blockchain radi ‘ispod haube’ te koje su prednosti u odnosu na klasične sustava. Istražit ćemo što je to Proof of Work, kako se ‘rudare’ kriptovalute, kako napisati pametni ugovor i što to uopće znači posjedovati jedan bitcoin. Kao zaključak, vidjeti ćemo koje su trenutne, a koje sve moguće primjene blockchaina u svakodnevnom životu.


Vedran Kajić, diplomirani inženjer računarstva koji se bavi blockchain tehnologijom će nam pobliže objasniti kako funkcioniraju bitcoin bankomati i kako prepoznati područja gdje blockchain tehnologija nudi prednosti!

Uz Vedrana Kajića će nam se priidružiti i Vedran Ilić-Dreven, software developer u Ericssonu i veliki Bitcoin i blockchain entuzijast! Čuti ćemo još i o zaštiti identiteta te olakšanom praćenju troškova i poslovanja kompanije kroz kriptovalute.

Treći sudionik nam je Mislav Javor, voditelj iOS tima i iOS programer u tvrtci Ingemark d.o.o.

Pridružuje nam se i Hrvoje Prpić, jedan od najpoznatijih hrvatskih poslovnih anđela i osnivača CRANE-a.

____________________________________________________________________________________________

Broj karata je ograničen, a dostupne su putem sustava Entrio:https://www.entrio.hr/event/kriptovalute-i-business-by-vedran-kajic-4493

____________________________________________________________________________________________
Vedran Kajić je diplomirao računarstvo na FER-u, a doktorirao na Cardiff University-ju (UK). blockchain tehnologijom se počeo baviti 2012-e godine. Autor je prve decentralizirane igre na Ethereumu (Etherization). Danas radi na ICO-u za decentralizirani freelancing market CryptoTask.

Vedran Ilić-Dreven je preko dana software developer u Ericssonu, preko noći Bitcoin i blockchain entuzijast. Redovito posjećuje zagrebačke Bitcoin meetupe te ih pomaže organizirati. Povremeno daje intervjue i drži predavanja o Bitcoinu.

Mislav Javor se tijekom programerske karijere bavio razvojem baza podataka, poslovnih softvera i mobilnih aplikacija. U slobodno vrijeme piše tehnički blog fokusiran na matematiku i programiranje. Takoder je član nekoliko projekata otvorenog koda. Blockchainom se bavi nešto više od godinu dana, a u to vrijeme je napisao desetke pametnih ugovora te organizirao Zagrebački meetup blockchain programera. Bavi se promicanjem svijesti o blockchainu u Hrvatskoj kako bi bili spremi na tu nadolazeću tehnologiju.

Hrvoje Prpić je jedan od najpoznatijih poslovnih anđela i uspješnih poduzetnika u Hrvatskoj. Jedan je od osnivača CRANE-a, osnivač HGspota, partner u offSpaceu – prvi projekt realiziran kroz CRANE, partner u Trilleniumu — futurističkom 3D web mallu te investitor u još nekoliko projekata.

cryptocurrencies

en_USEnglish