MBA Croatia projekt: Mentoriranje

Početkom ove godine MBA Hrvatska je pokrenula pilot projekt mentorskog programa, koji je uspješno završio. Ideja ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti mentorstva i stvaranje boljeg i naprednijeg društva kroz brži prijenos znanja.

Mentorstvo je poseban, interaktivan odnos između dvije osobe – mentora i učenika. Mentor je najčešće stručnija i iskusnija osoba koja posjeduje znanja i vještine koje menti, kao manje iskusna osoba, još uvijek nema. Ipak, sve su češće situacije u kojima se prepoznaje da mlađa ili manje iskusna osoba može biti mentor starijoj i iskusnijoj, upravo zato što ima perspektivu mlađe generacije, kao i stavove i razmišljanja koji nisu ograničeni konvencijama određenog sektora.

Odabrani su kandidati i kandidatkinje bili su povezani u mentorske parove s nekima od najuspješnijih ljudi hrvatskog poslovnog svijeta koji su im svojim iskustvom i znanjem pružati potporu u njihovom poslovnom putovanju. 

Uspješnost cijelog programa je rezultat našeg zajedničkog truda i spremnosti članova na ovakav iskorak.

Ono što možemo podvući pod zajednički nazivnik je to da su svi imali jedan otvoren pristup prema mentorskom programu. Sam raspored nije bio strogo definiran, već je cijela razmjena iskustava bila nekako prirodna i opuštena. Mentorski ciklus trajao je 7 i pol mjeseci. Mentorski parovi sastajali su jednom mjesečno u individualnim susretima, ali čuli smo da je to bilo i puno češće. 

Imali smo prilike čuti i naše mentore te mentorirane kandidate o njihovim iskustvima.

‘’Ovo iskustvo mi je dalo jednu drugu dimenziju u konkretnim poslovnim situacijama gdje mi je mentorica bila od neizmjerne pomoći.’’ – rekla nam je jedna od članica.

‘’Cijeli program je lijepo vođen i rezultati se mogu vidjeti kroz sve ove priče’’ – rekao je Ivan Kurtović, član predsjedništva udruge MBA Croatia te mentor u ovom programu.

Ovim programom smo htjeli potaknuti networking između članova, te da mentori prenesu dio svog bogatog znanja i iskustva na članove. 

Htjeli bi se zahvaliti također svim sudionicima ovog pilot projekta, mentorima: Ivan Kurtović, Saša Spasić, Matija Žulj, Dunja Šimunić Mehdin, dr.med. Dunja Siuc Valković, Maja Jelisic Cooper mr.sc. Diana Kobas Dešković, studentima: Katarina Trbara, Lucija Iličić , Ivana Petrović, Anita Rubinić-Puller, Filip Komar, Maro Burđelez, Saša Horvat, Toni Jovanović i našoj članici Moniki Mikulec koja je vodila ovaj projekt.

 

en_USEnglish