MBA Croatia okrugli stol: “Gospodarstvo u Koroni i nakon Korone”

Udruga MBA Croatia organizira okrugli stol na temu gospodarstva u vrijeme koronavirusa i nakon njega, koji će se održati u četvrtak 29. listopada 2020. s početkom u 18 sati, u Kongresnom centru Forum Zagreb.

Događaj koji je nakon gospodarske krize 2008. godine najviše pogodio svjetsko gospodarstvo, definitivno je pandemija koronavirusa zbog koje će ekonomije svijeta, pa i naša, još dugo osjećati posljedice.

Moderatorica: Marijana Šarolić Robić

Odvjetnica koja radi u polju prava društava, trgovačkog prava te savjetuje tehnološke kompanije i mentorira godinama u start up zajednici. Marijana Šarolić Robić predsjednica je udruge Professional Women and Men’s Networka Zagreb (PWMN Zagreb) i članica nadzornog odbora Udruge MBA Croatia te počasna konzulica Novog Zelanda u Hrvatskoj.

Uvodna govornica: Ivana Gažić

Ivana Gažić je predsjednica Uprave Zagrebačke burze, vodećeg faktora rasta i razvoja tržišta kapitala u regiji. Karijeru je započela 1998. u Plivi, gdje je do 2003. godine obnašala funkciju voditeljice Odjela operacija na tržištu kapitala. Ivana s nepunih 29 godina, diplomom Ekonomskog fakulteta i završenim MBA-om na Bledu, prelazi u Luru i iduće dvije godine radi kao asistentica predsjednika Uprave pa voditelj projekta strateškog financiranja u svrhu regionalne ekspanzije kompanije.
Nakon internog treninga u Bank Austriji u Beču, karijeru nastavlja u bankarskom sektoru. 2005. godine postaje voditeljica Odjela strukturiranog financiranja i zamjenik voditelja Korporativnog centra HVB Splitske banke. Prelaskom u Hypo Alpe-Adria-Bank 2007. godine, dolazi na mjesto izvršnog direktora za Investicijsko bankarstvo, specijalizira se za Financijska tržišta, Skrbništvo, Upravljanje portfeljima i Korporativno financiranje. Od svibnja 2010. pa do danas, obnaša funkciju predsjednice Uprave Zagrebačke burze.
Ivana je predsjednica Nadzornog odbora društva SEE Link Skopje, osnovanog 2014. godine s ciljem međusobnog povezivanja regionalnih tržišta Bugarske, S. Makedonije i Hrvatske. Nakon stopostotne akvizicije Ljubljanske burze 2015. godine, Ivana postaje predsjednica njezinog Nadzornog odbora.

Panelisti:

Vuk Vuković je jedan od osnivača i izvršni direktor tvrtke Oraclum Intelligence Systems sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja se koristi društvenim mrežama za predviđanje rezultata izbora, kretanja na tržištu, potražnje za određenim proizvodima i ponašanja kupaca. Vuk je doktorirao na Sveučilištu u Oxfordu, magistrirao na London School of Economics te diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Pohađao je ljetne škole na Berkeleyu i Harvardu, a bio je i gostujući istraživač na Sveučilištu u Cambridgeu. Sretno je oženjen i otac
dvoje djece.

Andrej Grubišić je karijeru započeo 2002. u SAD-u na poslovima financijskog analitičara u kompaniji Sodexho Inc. 2003. godine dolazi u Hrvatski Telekom na poziciju asistenta u uredu člana Uprave za financije gdje je zadužen za poslove riznice i korporativnih financija, nakon čega prelazi u odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe. 2007. godine postaje član uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008. kad prodaje svoj udjel i prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja. Početkom 2010. osniva tvrku za financijsko savjetovanje specijaliziranu za korporativne financije – Grubišić & Partneri. Od 2004. do 2018. je bio profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na dodiplomskom i MBA studiju, a od 2017. je predavač na Luxemburg School of Business.
Andrej je magistrirao poslovne financije na sveučilištu Webster u St. Louisu (SAD) 2003. godine, a doktorirao 2007. na Business School Lausanne u Švicarskoj.
2014. je pohađao program Strategic financial analysis for business evaluation na Harvardu, te 2018. program Mergers and Acquisitions na London Business School.

Goran Horvat, Senior partner KPMG Hrvatska
Zadužen za Odjel financijskog i poslovnog savjetovanja, od 1. listopada 2017. godine postaje novi Senior partner i predsjednik Uprave KPMG-a za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
Prvostupnik ekonomije – Sveučilište u Zagrebu, Izvršni MBA – Sveučilište u Edinburghu, ENPC Pariz, član Ujedinjenog udruženja ovlaštenih računovođa (FCCA), Hrvatski ovlašteni revizor i član Hrvatskog instituta za unutarnje revizore.

                                                           ***

Za članove Udruge MBA Croatia ulaz je slobodan (prijave na Entrio linku-MBA Croatia Members 2020.) dok ostali sudjeluju donacijom u iznosu od 80,00 HRK (Donors)

Ukoliko ne možete fizički prisustvovati ovom predavanju, možete nam se pridružiti i online.
Ovo predavanje prenosimo LIVE!

Prijavite se možete ovdje:

https://www.entrio.hr/event/mba-croatia-okrugli-stol-gospodarstvo-u-koroni-i-nakon-korone-8510

 

Napomena:

Zbog preporuka civilnog stožera o broju okupljenih u istoj dvorani, mjesta na ovom predavanju su ograničena. Oko eventualnih izmjena bit ćete pravovremeno obavješteni na našoj WEB stranici:  www.mba-croatia.com

Vidimo se!

#mbacroatia 

en_USEnglish