MBA-onica: Aljoša Pavelin -Telekomunikacije – iza scene

U utorak, 30.06.2020. s početkom u 17:30 sati na lokciji Kongresnog centra Forum Zagreb, Radnička cesta 50, 1 kat (Centar Green Gold), udruga MBA Croatia održava zadnju MBAonicu prije ljetne stanke.
Gost predavač je gospodin Aljoša Pavelin s temom:
 
Telekomunikacije – iza scene
 
Telekomunikacije i IT su zasigurno najdinamičnija industrija današnjice.
Kratki uvod u osnovne tehničke pojmove telekomunikacija je nužan da bi se moglo razumjeti iznimno dinamičnu i uzbudljivu poslovnu stranu. Stoga će upoznavanje ključnih tehnoloških pojmova poput EM zračenja, telekomunikacijskih mreža, digitalne tehnologije, 4G/5G mobilnih tehnologija, clouda i IoT-a.
 
➡️Što čini telekomunikacije tako atraktivnom industrijom i kakvu je njihova uloga u današnjoj, globaliziranoj ekonomiji?
➡️Što se dogodilo na početku 21. stoljeća i kako su se uspavani telekomi probudili iz „monopolističkog“ sna i otkrili da se svijet oko njih u međuvremenu promijenio?
➡️Kako su Over-the-Top igrači iskoristili mogućnosti novih tehnolgija da bi stvorili „lean“ poslovne modele i zagrizli direktno u core prihode telekoma?
➡️Što nam pokazuje tržišna kapitalizacija telekoma u odnosu na Apple, Google, Microsoft, Amazon, Netflix, … u razdoblju 2008-2020?
➡️Koliko su na takav razvoj utjecale slabosti u alociranju CAPEX-a i ulaganju u inovacije?
➡️Kako su telekomi reagirali i koje su njihove slabosti i prijetnje?
➡️Koje su tržišne prilike i snage telekoma za kvalitetno re-pozicioniranje u svijetu koji su pomogli stvoriti?
 
O predavaču:
 
Aljoša Pavelin voli izazovne sredine koje zahtijevaju korjenite promjene. Fokusiranjem na strategiju, transformaciju i razvoj poslovanja razmišlja i gradi dugoročno, ne zanemarujući važnost kratkoročnog rezultata. Tijekom 18 godina je aktivno sudjelovao u izgradnji ICT sustava u Hrvatskoj, na različitim tehničkim i upravljačkim funkcijama. Većinu svoje karijere je radio za Hrvatski Telekom gdje je stjecao i tehnička znanja i razvijao vještine rukovođenja u korporativnom okružju. Kao krunu svoje ICT karijere smatra osmišljavanje i podizanje telekomunikacijske mreže nove generacije za Metronet telekomunikacije u razdoblju od 2005-2009. 2016. godine se pridružuje brodogradilištu “Viktor Lenac” kao predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor te započinje transformaciju Brodogradilišta, s fokusom na postizanju održive profitabilnosti kroz veću produktivnost, strogu kontrolu troškova i novu radnu kulturu. Potvrda uspješne transformacije brodogradilišta dolazi koncem 2018. godine kada brodogradilište dobija novog većinskog vlasnika. U listopadu 2019. godine preuzima poziciju glavnog izvršnog direktora u riječkoj tvrtki PBM d.o.o. koja se bavi održavanjem i servisiranjem velikih brodskih motora za renomirane brodarske kompanije. Tvrtka, osim u Rijeci, ima svoje radionice u Bugarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Turskoj i Kini pokrivajući tako strateška područja
brodarske industrije. Diplomirao je automatiku i robotiku na FESB-u, Sveučilišta u Splitu i završio EMBA studij na međunarodnoj poslovnoj školi IEDC na Bledu. Vjeruje da su znanje, rad i osobni integritet ključne osobine za istinski uspjeh.
 
📎Prijava sudjelovanja preko Entrio linka:
 
📍Napomena:
 
Na MBAonicu se mogu prijaviti isključivo članovi Udruge MBA Croatia.
Ukoliko želite postati članom Udruge, ili obnoviti prošlogodišnje članstvo, upite šaljite na mail: [email protected]
 
Vidimo se!
 
en_USEnglish