MBA Croatia predavanje: Turizam u Hrvatskoj: izazovi i prilike nakon krize”

Ivana Budin Arhanić i Ivan Kurtović

Drage članice, članovi i prijatelji Udruge MBA Croatia,

13.06.2023. smo imali priliku slušati izvanredno predavanje gospođe Ivane Budin Arhanić.

Tema predavanja je bila: “Turizam u Hrvatskoj: izazovi i prilike nakon krize”, a gospođa Ivana Budin Arhanić koja je članica Uprave u Valamaru govorila je o strateškim i razvojnim aspektima turizma, kao što su širenje poslovanja, kvaliteta usluga, digitalna transformacija i održivost.

Predavanje je obuhvatilo razne teme vezane uz hrvatski turizam. Razgovarali smo o visokoj prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije, kako u Europi, tako i globalno. Oduševljeni smo činjenicom da je turizam u Hrvatskoj doživio iznimnu ekspanziju u proteklom desetljeću te da su se bilježili rast investicija i povećanje smještajnih kapaciteta. Hrvatski turizam je zaista uspješan proizvod na globalnoj razini i raste brže od gospodarstva Republike Hrvatske.

Posebnu pozornost smo posvetili raspravi o turizmu u Hrvatskoj prije, za vrijeme i nakon krize. Gospođa Budin Arhanić nam je pružila zanimljiv primjer održivosti Istre kao turističke destinacije te smo razgovarali o rastu privatnog i nekomercijalnog smještaja. Dotakli smo se i važnosti održivog razvoja te strateških ciljeva koje Valamar ima u tom smjeru. Postavili smo si pitanje jesu li hrvatski turizam i Hrvatska zaista čuvari mediteranskih vrijednosti te jesu li postavljeni ambiciozni ciljevi za budućnost.

Ovo predavanje nam je pružilo dublji uvid u izazove i mogućnosti s kojima se turizam u Hrvatskoj suočava.

#MBACroatia #Turizam #Hrvatska #Održivost

en_USEnglish