Diana Kobas Dešković -“RAZNOLIKOST ZA INOVATIVNOST”

[POKLONI ZNANJE & Dijana Kobas Dešković]
 
✒Pozivamo članice, članove i sve zainteresirane da nam se pridruže u četvrtak 16.07.2020. u 18h na Zoom sastanku u sklopu projekta „MBA Pokloni znanje“ s temom:
 
“RAZNOLIKOST ZA INOVATIVNOST”
(BUSINESS CASE FOR DIVERSITY)
 
➡️Raznolikost razmišljanja je u današnje vrijeme ključna za dolazak do inovativnih rješenja koja podižu profitabilnost. Naša nesvjesna sklonost ljudima koji su nam slični onemogućuje i najbolje namjere kreiranja raznolikih timova i radnih okruženja koja su otvorena za drugačije. Skloni smo zatvaranju u vlastite “boksove” s otvorenim vratima samo onima koji razmišljaju slično.
 
• I svi to radimo, nesvjesno! •
 
➡️Zato je važno prvo osvijestiti koliko smo nesvjesni, a onda preuzeti kontrolu kako bismo upravljali poslovnim odlukama uz iskorištavanje potencijala različitosti. Samo tako dolazimo do inovativnih timova i rješenja.
 
➕Saznat ćete kako preuzeti kontrolu nad samima sobom te time privući i zadržati talente, stvoriti kulturu inkluzivnosti i osjećaj pripadnosti te donositi bolje odluke.
 
🔎TEME
 
• Poslovni slučaj različitosti
• Mjerenje nesvjesne pristranosti
• Definiranje – Što je uopće nesvjesna pristranost?
• Osvještavanje nesvjesne pristranosti – koje su vrste nesvjesne pristranosti te kako ona pogađa žene, a kako druge skupine.
• Obveza na akciju – što ću ja napraviti?
Fortunately for serious minds, a bias recognized is a bias sterilized.
Benjamin Haydon
 
💡O VODITELJICI PROGRAMA
Mr.sc, Diana K. Dešković, MBA poslovna je savjetnica i coach u područjima razvoja poslovanja, organizacijskog razvoja, lidershipa, komunikacija, marketinga, raznolikosti i uključenja. Autorica je metode organizacijske promjene MAMFORCE kojom se promovira raznolikost, pravičnost i uključenje. U svom radu objedinjuje bogato organizacijsko i marketinško iskustvo te znanja iz područja psihologije, komunikacija te poslovnog upravljanja. Diplomirala je i magistrirala psihologiju na Sveučilištu u Zagrebu te završila MBA na IE Business School u Madridu i General Management Program na Poslovnoj školi IEDC Bled, Slovenija. Područje komunikacija specijalizirala je na britanskom Chartered Institute for Public Relations (CIPR). Završila je Akademiju za Executive Coaching, London UK, a trenutno je doktorandica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je razvijala u PLIVI na tržištima CEE i WE, te u konzultantskoj tvrtci Spona. Savjetodavnim radom pomogla je pri transformaciji brojnih regionalnih i internacionalnih kompanija. Predaje komunikacije na Sveučilištu u Zagrebu i Visokom učilištu Algebra te redovno drži govore na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađuje po pitanjima raznolikosti s brojnim međunarodnim organizacijama i institucijama- Međunarodna organizacija rada, UN Global Compact, UN Women, Svjetska banka, Europska komisija. Dobitnica je nagrade 2016 Alumni Achievement Award od poslovne škole IEDC, Bled School of Management za njezin lidership i doprinos zajednici, te nagrade za najbolju poduzetnicu 2018. godine.
 
Napomene:
 
1. Na predavanju mogu sudjelovati svi zainteresirani (članovi i oni koji će to tek postati:)) koji se prijave putem Entrio linka.
Link na sastanak putem aplikacije Zoom svaki će član Udruge dobiti na e-mail u 17:45
(15 minuta prije početka).
 
⚠️Molimo da se držite sljedećih pravila:
 
1. Budite na mute, napišite u chat, na kraju govorite.
2. Broj sudionika je limitiran na 100.
3. Molimo vas da se prilikom spajanja na zoom obavezno registrirate imenom i prezimenom.
 
📎Entrio link za prijavu sudjelovanja se nalazi ovdje:
 
Vidimo se!
en_USEnglish