MBA Croatia Panel: AI, Data Science i društvo budućnosti

Udruga MBA Croatia u suradnji s Zagreb Art Singularity Vas poziva na Panel predavanje na temu: “AI, Data Science i društvo budućnosti” koje se održava u ponedjeljak, 18. 09. 2023. s početkom u 18:00 sati u DoubleTree by Hilton hotelu, ul. Grada Vukovara 269A.

Moderator:
Aco Momčilović, predsjednik nadzornog odbora MBA Croatia i voditelj projekta Zagreb AI Singularity.
 
Panelist:
 
Mirjana Pejić Bach prof. dr.sc. EFZG
Mirjana Pejić Bach je redovita profesorica na Katedri za informatiku, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Doktorirala je iz područja modeliranja sistemskom dinamikom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se na MIT Sloan School of Management iz područja sistemske dinamike i na OliviaGroup iz područja rudarenja podataka. Voditeljica je i suradnica brojnih projekata u kojima surađuje s hrvatskim poduzećima i međunarodnim organizacijama, posebice kroz projekte Europske Unije i bilateralni istraživački okvir. Urednica je nekoliko znanstvenih časopisa koji su indeksirani u bazama Scopus i WoS. Mirjana Pejić Bach je među 2% najcitiranijih znanstvenika na svijetu u 2020.-toj i 2021.-oj godini prema analizi znastvene baze Scopus. Najveći broj citata je ostvarila iz područja Artificial Intelligence & Image Processing. Kao glavni cilj svog djelovanja ističe rad sa mladima kroz mentoriranje doktorskih radova i razvoj znanstvene karijere mladih znanstvenika. 
 
Boris Agatić – Algebra

Boris je informatičar i poduzetnik. Područja s kojima se bavi su održavanje informatičkih sustava, sistemsko administriranje, digitalni marketing, web dizajn, dizajn korisničkog iskustva, web i softverski razvoj, te edukacija. Od 2010. godine specijalizirao se za web & front-end razvoj. Zadnje tri godine posebno intenzivno specijalizira se za područje blockchain tehnologije. Održava radionice i educira polaznike o kriptovalutama, blockchainu i pametnim ugovorima. Piše blog na web stranici www.bitcoin-radionica.com.

Davor Aničić
Davor Aničić je direktor tvrtke Velebit AI specijaliziranog pružatelja usluga u području umjetne inteligencije i strojnog učenja s fokusom na kompjuterski vid (CV) i obradu prirodnog jezika (NLP). Od 2015 godine radi na praktičnoj primjeni tehnologija umjetne inteligencije u uslugama sa dodatnom vrijednošću u online izdavaštvu i e-trgovini. Višegodišnje iskustvo u radu u korporativnom, akademskom i poduzetničkom okruženju iz pozicije poduzetnika ali i ulagača. Više od 20 godina iskustva u upravljanju poslovnim i softverskim razvojem u različitim industrijama kao što su telekomi, financije, znanstveni R&D, online izdavaštvo i e-trgovina. 
 
Ivana Mandušić Hrupački, DataLab 
Ivana Mandušić Hrupački diplomirana ekonomistica s petnaestogodišnjim iskustvom u telekom industriji, prvenstveno u području razvoja proizvoda u marketingu, a potom i u razvoju korisničkih kanala podrške s naglaskom na digitalno korisničko iskustvo.
 
U svojoj karijeri vodila je velike timove i upravljala odjelima s preko 120 zaposlenika što joj je donijelo veliko iskustvo u razumijevanju izazova koje promjene donose i kako ih ljudi percipiraju. Posljednje dvije godine Ivana radi kao menadžer za digitalnu transformaciju u A1 Hrvatska gdje upravlja kros-funkcionalnim programom kroz koji stječe i primjenjuje znanja o novim tehnologijama i oblicima rada u velikim korporacijama te ima pregledsvih većih promjena koje digitalna transformacija u korporaciji donosi. Projekti kojima upravlja u programu transformacije protežu se od uvođenja robotizacije, do organizacije hackathona, konceptualizacija internih i eksternih Meet-Upova, identificiranja novih digitalnih vještina, employer branding inicijative, growth hacking te mnoge druge.
 
Za članove udruge MBA Croatia predavanje je besplatno uz obveznu prijavu, a za ostale sudjelovanje je kroz donaciju od 12 EUR, uplatom na račun udruge. Barkod se nalazi niže.
 
Članovi svoj dolazak prijavljuju OVDJE!

Vidimo se!

MBA Croatia tim

 

en_USEnglish