MBA Croatia Predavanje: Upravljanje Gradom, Milan Bandić

Dragi naši MBA-ovci i svi prijatelji Udruge

Pozivamo vas na predavanje koje će održati gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić,  na temu


„Upravljanje Gradom“

Predavanje će se održati u četvrtak 18.09.2014., s početkom u 18:00 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama HGK (Nova cesta 7, Zagreb). Organizator ovog eventa je udruga MBA Croatia. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznice 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava (ovdje).

OPIS PREDAVANJA:
7 milijardi kuna proračuna, petina stanovnika, više od polovice ukupnog prometa i preko trećine izvoza RH čine grad Zagreb jednom od najkompleksnijih i najvećih institucija u Hrvatskoj. Upravljanje takvim subjektom veliki je izazov svakom menadžeru, te je potrebno iznimnu pažnju posvetiti kvalitetnom strateškom i operativnom planiranju.
Strateški razvoj grada obuhvaća nekoliko cjelina:
1. Konkurentno gospodarstvo
2. Razvoj ljudskih potencijala
3. Zaštita okoliša i održivo gospodarenje prirodnim resursima i energijom
4. Unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija grada
5. Unapređivanje kvalitete življenja
6. Unapređivanje sustava upravljanja razvojemOsim toga, u vlasništvu grada Zagreba je i dvadesetak tvrtki odnosno ovisnih trgovačkih društava te je operativno funkcioniranje iznimno složeno. Također je članstvom RH u EU gradu Zagrebu omogućeno korištenje resursa iz nekoliko desetaka fondova poput IPA, Twinning, Tempus, Erasmus Mundus itd. i biti će zanimljivo čuti na koje načine će grad Zagreb iskoristiti navedena sredstva.
Nakon predavanja o navedenim temama, rezervirano je vrijeme za diskusiju u manje formalnoj atmosferi i networking uz piće te nagradnu igru u suradnji sa aukcijskom kućom Capitol Festival.
Više informacija o samom predavanju dostupno je na Facebook stranici – “Upravljanje gradom”.

O PREDAVAČU:
post-11.09.2014.MILANViše informacija o gradonačelniku Grada Zagreba možete pronaći na službenim stranicama Grada Zagreba (ovdje.).

hrCroatian