Hrvoje Ćosić, direktor tvrtke Aircash – “FinTech kao disruptor: Aircash case study”

Hrvoje Ćosić

Udruga MBA Croatia organizira novo predavanje u utorak 22.03.2022. u hotelu DoubleTree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb, s početkom u 18 sati na temu:  

“FinTech kao disruptor: Aircash case study”

Gost predavač je Hrvoje Ćosić, direktor tvrtke Aircash.

O predavanju: 

Hrvoje Ćosić, direktor tvrtke Aircash pričati će o nastanku i razvoju fintecha te područjima primjene i stanju fintecha na globalnoj razini. Dotaknuti će se i inovacija u financijskoj industriji te tema kao što su mobilna plaćanja, digitalni novčanici i elektronički novac na primjeru Aircash mobilne aplikacije. Objasniti će na koji način fintech utječe na suvremeni financijski sustav te kako vidi budućnost fintech industrije. 

O predavaču:

Hrvoje Ćosić rođen je u Zagrebu. Nakon završene XV. gimnazije (Matematičko-informatički obrazovni centar), 1995. godine upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva na sveučilištu u Zagrebu koji uspješno završava 2000. godine. Uz završeni diplomski studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, upisuje MBA specijalistički studij te tako stječe MBA diplomu iz financija.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao menadžer u Hypo banci 2000. godine gdje radi na financijskim poslovima u riznici, upravljanju rizicima i likvidnošću, na tržištu novca te trgovini valutama. Nedugo nakon toga osnovao je Fornax d.o.o., svoju prvu tvrtku za računalno programiranje. Bavio se raznim poslovima vezanim uz nekretnine, energetiku i energetsku učinkovitost, ali temeljni mu je posao uvijek bio vezan uz ICT. 2015. godine zajedno s partnerom osniva Aircash, prvi hrvatski fintech koji je na tržište izbacio mobilni novčanik. Aircash je visoko regulirana institucija za elektronički novac s odobrenjem izdanim od HNB-a koje vrijedi u svim zemljama članicama EU. Osim toga, Aircash je jedina institucija u Hrvatskoj koja nije banka, a koja može izdavati Mastercard kartice. Hrvoje i dalje radi kao direktor Aircasha, koji ima više od 250.000 korisnika i širi svoje poslovanje diljem cijele EU.

Za članove Udruge MBA Croatia ulaz je slobodan (prijave na Entrio linku-MBA Croatia Members) dok ostali sudjeluju donacijom u iznosu od 80,00 HRK (Donors)

Napomena:

Zbog preporuka civilnog stožera o broju okupljenih u istoj dvorani, mjesta na ovom predavanju su ograničena.

Prijavit se možete OVDJE!

Vidimo se!

MBA Croatia tim!

hrCroatian