Razvoj strategije velike firme


Lada Tedeschi

Lada Tedeschi, članica uprave Atlantic grupe, održala je predavanje na temu Razvoj strategije velike firme u četvrtak 25. veljače 2021. u hotelu Hilton Garden Inn.

 

Za uspješno poslovanje bitno je postaviti kvalitetnu strategiju, koju karakterizira unutarnja i vanjska konzistentnost, dostupnost potrebnih sredstava, otvorenost prema riziku i odgovarajući vremenski tijek provođenja strategije

 

Lada je sudionicima predstavila korake od kojih se svaka uspješna strategija treba sastojati, a koju čine analiza poslovanja, postavljanje vizije i ciljeva, elemenata korporativne strategije te pokazatelja uspješnosti. 

 

Izrada strategije započinje analizom poslovanja čiji je cilj utvrditi trenutno stanje kompanije, koje je izuzetno važno za postavljanje strategije. Prilikom postavljanja strategije potrebno je uzeti u obzir viziju kompanije te postaviti ciljeve, koji trebaju biti dugoročni, ambiciozni, realistični i orijentirani na potrošače.

 

Važan dio čine i elementi korporativne strategije, odnosno alokacija resursa, upravljanja portfeljem, ljudima i kulturom te strateškim prioritetima. Nikako se ne smije zanemariti važnost komunikacije sa članovima tima te postavljanja, praćenja i mjerenja pokazatelja uspješnosti koji moraju biti povezani sa cjelokupnom strategijom.

 

Želite li saznati više o važnosti strategije velikih kompanija od Lade, predavanje možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=E5BwGThqQF8

hrCroatian