“Kako postati globalno konkurentan iz Hrvatske – Franšizno poslovanje”

Udruga MBA Croatia organizira novo panel predavanje, zadnje u ovoj godini.

Panel će se održati u srijedu, 08.12.2021 u Hilton Garden Inn-u, Radnička 21, s početkom u 18 sati.

Nastavljamo naš niz predavanja o globalnoj konkurentnosti. Tema ovog panela je:

“Kako postati globalno konkurentan iz Hrvatske – Franšizno poslovanje”

Jedan od načina kako se iz Hrvatske može postati globalno konkurentan je i kroz franšizni model poslovanja.

Iskorištavamo li u Hrvatskoj dovoljno taj potencijal? Na koji način se i kako iz Hrvatske može postati globalno konkurentan? S kojim proizvodima ili poslovnim modelima je to moguće?

Na sve to dobit ćete odgovore na našem slijedećem predavanju na kojem će gostovati: Ljiljana Kukec, Matija Blažević, Krešimir Dobrilović

Moderator panela je zamjenik predsjednika Udruge MBA Croatia – Ognjen Bagatin. 

Ognjen Bagatin je ravnatelj i suvlasnik Poliklinike Bagatin, najbrže rastuće estetske, dermatološke i dentalne klinike u regiji. Završio je MBA program na Contrugli Business School. Također, Ognjen je i konzultant za 20-ak klinika u Europi. Vrlo je aktivan član Izvršnih odbora i Vijeća koji su vezani za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj.

Panelisti su:

Dr. sc. Ljiljana Kukec

Serijska poduzetnica s velikim poslovnim iskustvom. Diplomirala povijest i arheologiju a zatim i  znanstveni doktorat iz ekonomije konkretno iz Poduzetništva i inovativnosti. Jedna od osnivača Hrvatske udruge za franšizno poslovanje i organizator 8 međunarodnih sajmova franšize i 15 međunarodnih franšiznih foruma. Bavi se franšiznim konzaltingom i kreira franšize za druge poduzetnike.  Predavač franšiznog poslovanja i znanstveni suradnik na nekoliko sveučilišta i škola ( University of Luxembourg,  Vern, Ebus, Oxford business collage). Česti je predavač na raznim konferencijama u zemlji i svijetu. Predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, dopredsjednica Zajednice za franšizno poslovanje pri HGK te član žirija za izbor Global Franchise Award. Vlasnica je franšize centara za preoblikovanje ženskog tijela Body creator koja je prisutna u široj regiji. 

Krešimir Dobrilović,  Founder & CEO CARWIZ rent a car

Krešimir je vlasnik i direktor CARWIZ rent a Car koji je kroz franšizni model svog poslovanja CARWIZ rent a Car, uz širenje na hrvatskom tržištu svoje poslovanje proširio i internacionalno i tako plasirao hrvatsku franšizu u dvadeset zemalja izvan granica Hrvatske. Krešimir je novi predsjednik Zajednice franšiznog poslovanja HGK.

Carwiz rent a car je prva hrvatska rent a Car tvrtka koja je nakon pozicioniranja na domicilnom tržištu ubrzo, vrlo hrabro krenula i u osvajanje cijelog svijeta i to putem franšiznog modela poslovanja. 

Izlaskom na tržište do danas njeguju viziju kako je rent-a-car industrija više od samog najma vozila te je upravo taj potencijal i kvaliteta brenda, bila glavni pokretač zašto su se odlučili ideju pretočiti u projekt i pokrenuti vlastiti franšizni model poslovanja. Svoj uspjeh dokazuju i  danas, gdje su u svega godinu dana, ostvarili globalni uspjeh koji je rezultirao s razgranatom franšiznom mrežom na čak četiri kontinenta, prisustvom u 20 svjetskih zemalja i na više od 100 poslovnica. 

Matija Blažević, Papaya Travel i Rakhia bar – osnivač 

Matija Blažević je trenutačno student 5. generacije MBA programa e-leadership na Algebri kojeg je upisao po završetku postdiplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci smjera marketing menadžment. Matija je tako danas, sa svojim poslovnim partnerima, suvlasnik više brendova u turizmu i ugostiteljstvu, a neki od najprepoznatljivijih su: Papaya Travel, Rakhia Bar – bar specijaliziran za prodaju rakija koji je nakon osam godina postao franšiza. Suvlasnik je i još jednog riječkog kafića – Stop Caffe & Cluba, kao i KnokOut Snow Festivala – najvećeg grupnog party skijanja/boardanja u Hrvatskoj, zatim Food Truck Festivala u Rijeci, Zrće Booze Cruise-a – broj jedan boat party u Europi po broju prevezenih putnika te jedan je od pokretača brenda ĐIRa po Starom gradu, koji je trenutno najpopularniji party koncept u Rijeci.


Za članove Udruge MBA Croatia ulaz je slobodan (prijave na Entrio linku – MBA Croatia Members 2021.) dok ostali sudjeluju donacijom u iznosu od 80,00 HRK (Donors).

Prijavit se možete OVDJE!

Vidimo se!

Vaš MBA Croatia tim!

hrCroatian