MBA Croatia predavanje: “Inspirirani izazovima nove elektroenergetske ere”

MBA Croatia predavanje – 15.02.2024. u Hilton Garden Inn Hotelu, Radnička cesta 21, Zagreb, s početkom u 18 sati.
 
Gost predavač je gospodin Gordan Kolak.
 
Tema predavanja: 
“Inspirirani izazovima nove elektroenergetske ere”
 
O predavaču:
 
Gordan Kolak je predsjednik uprave Končara, stručnjak za strateško upravljanje organizacijama, gospodarstvenik i konzultant rođen je 1970.  u gradu Villingen-Schwenningen, u Njemačkoj. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i magistrirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom svoje profesionalne karijere intenzivno razvija znanja i vještine na području strateškog upravljanja organizacijama, ali i u području nacionalne/domovinske sigurnosti, od sveučilišnog obrazovanja i kasnijeg usavršavanja na prestižnim američkim i europskim, civilnim i vojnim učilištima.
 
Stručnjak je u poslovnom, financijskom i organizacijskom restrukturiranju složenih poslovnih sustava s iznimnim menadžerskim i konzultantskim iskustvom, koje potvrđuje uspješnim vođenjem vlastite konzultantske tvrtke, usmjerene na poslovno savjetovanje u području ICT rješenja, planiranja, implementacije, nadzora i upravljanja strategijom poslovanja te korporativnog upravljanja i revizije.
 
Svoja profesionalna iskustva razvijao je i primjenjivao kao direktor i predsjednik Uprava tvrtki DOK-ING za proizvodnju robotiziranih strojeva za posebne namjene, King ICT za integraciju ICT sustava, Megatrend za ICT distribuciju i Megatrend poslovna rješenja za ICT rješenja, kao i tvrtke Dalekovod proizvodnja. Godine 2019. imenovan je zamjenikom predsjednika, a 2020. predsjednikom Uprave KONČAR – Elektroindustrije d.d. U razdoblju 2020. – 2022. naglasak je stavljen na restrukturiranje dijela poslovanja u svrhu povećanja učinkovitosti i profitabilnosti Grupe KONČAR te jačanja segmenata digitalnih rješenja i obnovljivih izvora energije.
 
Kao pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske aktivno je sudjelovao u Domovinskom ratu i razvoju obrambenog sustava. Sudjelovao je i u UN-ovoj mirovnoj misiji u Sierra Leoneu, a i dalje je aktivan u razvoju nacionalnog sigurnosno-obrambenog sustava Republike Hrvatske.
 
Obnašao je dužnost predsjednika Hrvatske udruge poslovnih savjetnika te predavača na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta. Od 2015. do 2020. godine bio je tajnik Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Republike Hrvatske. Aktivan je član brojnih poslovnih udruga.
 
Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, dobitnik je priznanja Society of American Military Engineers te Medalje Ujedinjenih naroda (United Nations Medal) za sudjelovanje u mirovnoj misiji u Sierra Leoneu.
 
Za članove udruge MBA Croatia predavanje je besplatno uz obveznu prijavu OVDJE, a za ostale sudjelovanje je kroz donaciju od 12 EUR, uplatom na račun udruge. Barkod se nalazi niže.
 
Vidimo se!
hrCroatian