Biti globalno konkurentan iz Hrvatske

Luka Abrus

Luka Abrus, partner u agenciji digitalnih proizvoda Five, održao je predavanje na temu Kako biti globalno konkurentan iz Hrvatske, u utorak 28. travnja 2021., u hotelu Hilton Garden Inn.

 

Five je hrvatska agencija digitalnih proizvoda koja posluje na području Zagreba i New Yorka s međunarodnim klijentima kao što su Marriott, Napster, Pearson, McAfee, PIMCO i mnogi drugi. Agencija je tijekom godina razvila i nekoliko startupa; Shoutem, 57hours, Dorado.

 

Luka je tijekom predavanja podijelio svoje iskustvo ulaska na američko tržište, brojne izazove s kojima se susreo te o akviziciji od strane londonske kompanije Endava.

 

Nakon pokušaja ulaska na nekoliko europskih tržišta koja su se pokazala neuspješnim, Five je odlučio ući na američko tržište gdje su se susreli s velikim brojem konkurenata i ne prihvaćanjem od strane američke poslovne kulture, ali kroz stjecanje povjerenja i iskazivanje brige za poslovanje klijenata te preporuke od postojećih klijenata zadobili su nove klijente. Uspjehu je dodatno doprinijela izgradnja lokalnog tima i fizička prisutnost na području New Yorka, poslovni konzultanti, razvijanje strategija proizvoda, sklapanje partnerstva i “growth” marketing. 

 

Iako se je agencija u početku susrela s izazovima stvaranja lokalnog tima na području New Yorka, danas je kod njih zaposleno više od 240 hrvatskih i američkih stručnjaka.

 

Nakon predavanja Luka je dodatno podijelio svoja poslovna iskustva kroz brojna pitanja sudionika.

 

Ognjen je započeo s pitanjem: “Tko su bili tvoji mentori na putu prema gore?”

 

Luka: “Jako mi je žao što nisam imao neke dobre mentore. To je ono što bih preporučio nekom. Puno sam se puta htio javiti nekim ljudima pa nisam da ih ne gnjavim. To mi je recimo baš žao da nisam napravio. Imao sam tu sreću da je moj prvi posao u Microsoftu gdje je tad bila generacija super menadžera od kojih si stvarno mogao učiti.”

 

Miran: “Koliko često ste se nalazili u nekoj situaciji da dobijete upit ili zahtjev od potencijalnog klijenta, a da ga niste u stanju obraditi u smislu znanja i vještina?”

 

Luka: “Često. Uvijek reci da i onda ćemo smisliti kako ćemo. Zapošljavali bismo ljude i tražili i svaki put bismo preživjeli i svaki put bi bilo okej.”



hrCroatian