MBA Croatia – SPRING MINDFULNESS WORKSHOP

MBA Croatia – SPRING MINDFULNESS WORKSHOP

Drage članice i članovi udruge MBA Croatia, pozivamo vas na MBA-onicu koja će se održati 26.05.2022. s početkom u 18:30 sati, na lokaciji – Park Maksimir, Zagreb.

O radionici:

Ako želite imati više energije, naučiti pravilno disati i posvetiti se svom tijelu i umu kroz Mindfulness ovo je prava radionica za vas.

Dah i disanje je neophodno za život. To je prva stvar koju učinimo kada se rodimo i posljednja kada odlazimo. U međuvremenu kroz život udahnemo otprilike oko pola milijarde puta, a neke tradicije navode da u smo u ovom životu dobili određeni broj dahova. Ono čega možda nismo svjesni je da su naši um, tijelo i dah usko povezani i da mogu utjecati jedno na drugo. Naše disanje je pod utjecajem naših misli, a na naše misli može utjecati disanje. Učenje kako svjesno i pažljivo disati je četvrta grana joge i može biti vrijedan alat u obnovi ravnoteže u umu i tijelu.

Znanstvenici su otkrili dobrobiti redovite prakse jednostavnog, dubokog disanja koji uključuju:

  • Smanjenje anksioznosti i depresije
  • Snižavanje/stablilizacija krvnog tlaka
  • Povećanje razina energije
  • Opuštanje mišića
  • Smanjenje osjećaja stresa i preopterećenja

Kroz tehnike disanja ćemo osvijestiti naš dah, te osjetiti dobrobiti prakticiranih tehnika koje su stare koliko i yoga, oko 5.000 godina. Povezati ćemo osvješten dah sa pokretom kroz joga položaje- asane. Te promatrati… Na kraju ćemo se opustiti kroz duboku vođenu relaksaciju.

O voditeljici:

Vlatka Šrajbek se susrela s yogom prije 17 godina, a u dublju praksu je ušla 2017.g. kada je krenula meditirati i susrela se s ovim bezvremenskom praksom joge.

Vlatka je završila obuku joge RYT 200 2020.g. i nastavila svoju edukaciju na RYT 500 koju i dalje pohađa. Prošla je razne radionice s inozemnim učiteljima joge, art terapije i Joga je dio njene svakodnevnice.

Vlatka osim joge obožava plesati i izražavati svoje emocije kroz pokret. Veliki je zaljubljenik u život.  2 godine je na RAW PLANT BASED prehrani i voli piti Cacao iz Južne Amerike u raw obliku. Otvorenog je uma, nadahnjuju je putovanja, druge kulture i jezici. Vlatka priča engleski, talijanski, ruski i španjolski.

Vlatku je 2016.g. potaknuo modul Personal Development u sklopu MBA na meditaciju i dublje istraživanje joge, pa je ovo savršen trenutak da ona svoje znanje i iskustvo podijeli sa svima koji joj se žele pridružiti.

Profesionalno, zadnjih, 15 godina radi na rukovodećim pozicijama u financijama u globalnim kompanijama a zadnjih 7 godina u globalnoj farmaceutskoj kompaniji. Kroz funkciju financija te partnership sa komercijalnim i operativnim djelovima organizacije stvara vrijenost kako za teamove tako i za organizacije. Od formalnog obrazovanja diplomira je Financije na EFZG te Executive MBA na Cotrugli Busniess School.

Vlatka smatra da nas određuje ono čime se bavimo u životu i prema čemu gajimo strast, a ne samo posao kojim se profesionalno bavimo, no isto tako sve je to povezano i neodvojivo u našem životu.

Važno!

  • Općenito: preporučljivo je barem 3h prije ne jesti, a općenito izbjegavati, koliko je moguće taj dan “tešku” hranu 
  •  Vrijeme: 18:30h nalazimo se kod glavnog ulaza u Park Maksimir (od tamo ćemo zajedno do livade, ovisno o tome koji dio je slobodan, tamo ćemo se zajedno smjestiti) 
  • Trajanje: 90 minuta
  • Ponijeti: bočicu sa vodom, prostirku za vježbanje, karimat, yoga mat ili bilokakvu prostirku na koju ćete se ugodno smjestiti 
  • Odjeća: lagana u kojoj vam je ugodno ili za vježbanje, a ovisno o temperaturi taj dan ponijeti i neku majicu dugih rukava, vestu ili slično ili dekicu za pokriti se na kraju


Broj sudionika: Svi su dobrodošli!

Vaša otvorenost za nova iskustva je ključna kao i dobra volja. Dolazimo iskusiti nešto novo i drugačije, pokloniti to vrijeme sebi a bit će i zabavno. 

Nekoliko inspirativnih citata od učitelja i inicijatora Dharma Yoge koju Vlatka prakticira –

“Everything depends on your mental attitude” -Sri Dharma Mittra

Na MBA-onicu se mogu prijavit samo članovi Udruge MBA Croatia i PWMN Croatia.

Prijave sudjelovanja na linku OVDJE!

Vidimo se!

MBA Croatia!

hrCroatian