Josip Šaban – “Intervjui za ispitivače i kandidate”

Josip Šaban

[POKLONI ZNANJE & Josip Šaban]

Pozivamo članice, članove te sve zainteresirane da nam se pridruže u utorak 25.01.2022. u 18h na Zoom sastanku u sklopu projekta „MBA Pokloni znanje“ s temom:

“Intervjui za ispitivače i kandidate”

Naš član Josip Šaban nam priča o intervjuima koji su često bolna točka kompanija koje tom procesu ne posvete dovoljno pažnje. Loša priprema, standardizirana pitanja i nespremni ispitivači često uzrokuju loše izlazno iskustvo kandidata ( “za ove ne bih radio ni da sam kruha gladan” ) te osjećaj da na tržištu “nema kandidata”. Istina je na pola puta, i ne temelji se na financijskom paketu. Cijena rada u IT-u raste, i još će rasti, sa inflacijom te povećavanjem atraktivnosti IT struke, što je pozitivno za sve uključene.

No to je samo dio cjeline – financijski paket, neovisno da li se radi o fiksnim primanjima, bonusu ili udjelu u dobiti, koristeći poznati citat da “mora biti dovoljno velik da se možemo fokusirati na bitnije teme”, je zapravo najmanje bitan dio priče – on mora biti konkurentan i to na visokoj razini i to je to. Te “bitnije teme” su ono o čemu ćemo razgovarati na ovom predavanju, kako postavljati kvalitetna pitanja i kako omogućiti kandidatima da se prikažu u najboljem svjetlu. Biti će i govora o uIozi kadrovske službe ( moderno: HR-a ),
u ulozi podrške i pomoći pokrivanja stvari koje glavni ispitivač nije primijetio, u ulozi podrške, te koji će omogućiti kandidatu osjećaj kvalitetno odrađenog procesa, a bez “zabranjenih” pitanja kao što su “gdje se vidite za tri godine” i “zašto ste se javili na ovaj oglas”.

Napomena, predavač smatra da na svako takvo pitanje je korektno odgovoriti na isto takav način i to očekuje od svakog pravog kandidata.

O predavaču:

Josip Šaban dugogodišnji je član udruge MBA Croatia. U udrugu se učlanio još 2011. godine.


Josip je diplomirani inžinjer računarstva na FER-u u Zagrebu. Nakon završetka studija zapošljava se u nekoliko hrvatskih firmi gdje stječe iskustva rada u privatnom sektoru, u implementaciji web rješenja te integracijskim projektima. Nakon nekoliko godina fokusira se na područje poslovne inteligencije, radeći kao konzultant u nekim od vodećih regionalnih poduzeća (Slovenski telekom, Porsche Leasing, Splitska banka, HT, AZ mirovinski fondovi).

Upotpunjuje tehnička znanja MBA-om na Cotrugli poslovnoj školi, nakon dobivanja djelomične stipendije, krajem 2011 godine. Sredinom 2013. godine, u ulozi glavnog poslovnog analitičara, počinje međunarodnu karijeru u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu, otkuda krajem 2015. dolazi u Erste Bank Hrvatska kao manadžer IT kvalitete te nakon malo više od 2 godine, prelazi u Erste Grupu u Beču. Prvo na poziciju solution managera za implementaciju novog rješenja za sprečavanje pranja novca, a onda na poziciju voditelja tima u odjel skladišta podataka, gdje preuzima tim zadužen za izgradnju tehničkog dijela skladišta podataka Erste Grupe.

Prošle godine dobiva stipendiju na TU Wien-u na MBA studiju za poduzetništvo i inovacije, kao student prve generacije, na kojima upoznaje IT zajednicu Austrije te se upoznaje sa najnovijim trendovima upravljanja u velikim organizacijama.


Osim ovih aktivnosti aktivan je član hrvatske i austrijske IT zajednice, predavač na desetinama konferencija te veliki zagovornik cjeloživotnog obrazovanja, inovacija u organizacijama i načinima rada te u održivom razvoju kulture rada i poštivanju radnika.


U privatno vrijeme je ljubitelj tenisa, dobre kave, kina, strastveni navijač Dinama te putovanja i otkrivanja novih kultura i ljepota koje nudi naš planet.

Napomene:

Na predavanju mogu sudjelovati svi zainteresirani koji se prijave putem Entrio linka OVDJE! 

Link na sastanak putem aplikacije Zoom će svi prijavljeni dobiti na e-mail na dan predavanja.


Molimo da se držite sljedećih pravila:

1. Budite na mute, napišite u chat, na kraju govorite.
2. Broj sudionika je limitiran na 100.
3. Molimo vas da se prilikom spajanja na zoom obavezno registrirate imenom i prezimenom.


Vidimo se!

#mbacroatia

hrCroatian