Krešimir Ćosić: “Između prošlosti i budućnosti”

Krešimir Ćosić

Udruga MBA Croatia vas poziva na predavanje u četvrtak 27.10.2022. u hotelu DoubleTree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb s početkom u 18 sati na temu:

“Između prošlosti i budućnosti”

Gost predavač je g. Krešimir Ćosić.

O predavanju:

MBA Croatia udruga je koja promovira znanje i razvoj boljeg i naprednijeg društva upravo kroz naše vrijednosti: znanje, znatiželja, odgovornost.


“Znanje i kvaliteta obrazovanja jednog društva mjera su njegovih sveukupnih sposobnosti da uspješno gradi svoju nacionalnu sigurnost kroz svoj gospodarski rast i razvoj” podnaslov je knjige Krešimira Ćosića, profesora i generala.

Kako razvijati društvo kroz razvoj i ulaganje u obrazovanje, čut ćemo iz jednog drukčijeg kuta, pogleda profesora i generala.

O predavaču:

Krešimir Ćosić diplomirao je, magistrirao i doktorirao na FER-u, gdje je danas naslovni redoviti profesor u trajnom zvanju. Član je emeritus Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, te istaknuti znanstvenik: Research Gate 16 000 Reads i Google Scholar 960 Citation.

Kao gost istraživač radio je na “Aerospace Department University of Michigan” u Ann Arbor-u. Bio je voditelj i ko-voditelj niza NATO projekata u suradnji s uglednim izraelskim i američkim sveučilištima, te ko-editor nekoliko knjiga na temu “Invisible Wounds of War”.

Danas sudjeluje u velikom projektu Europskog obrambenog fonda teškom 75 milijuna eura. 1991. napušta svoju poziciju gosta istraživača na Aerospace Department, Ann Arbor, vraća se u Hrvatsku i pridružuje se Zboru Narodne Garde krajem ljeta 1991.

Tijekom Domovinskog rata bio je jedan od najbližih suradnika ratnog Načelnika glavnog stožera i Ministra obrane. Sudjelovao je u nizu ključnih operacija Hrvatske vojske, a u tom razdoblju prisustvovao je i nizu ključnih vojno političkih razgovora s američkom administracijom u Vijeloj kući, State Department-u i Pentagonu.

Za svoj doprinos u Domovinskom ratu i modernizaciji i jačanju OS RH i MORH – primio je više visokih državnih odličja. Umirovljen je 29. rujna 2000. godine u činu general pukovnika. Kao predstavnik NATO-a više je puta boravio u Afganistanu u razdoblju od 2005. do 2010.

Za članove Udruge MBA Croatia ulaz je slobodan dok pratitelji Udruge, kao i ostali zainteresirani sudjeluju s donacijom u iznosu od 80,00 HRK.

Prijave su na linku OVDJE!

Vidimo se!

hrCroatian