Međusobnim osnaživanjem do pozitivne promjene u društvu

Maja Vodopija

Maja Vodopija na prvu ostavlja dojam staložene, strukturirane i osobe koja zna što želi. Odmah ispod tog prvog dojma krije se jako znatiželjna osoba različitih interesa. Kreativka, željna znanja i izazova, socijalno odgovorna i još puno toga.

Kako bi sebe opisali? 

U svijetu postoji 1.000 verzija svakoga od nas. Svaka osoba koju susretnemo ili s kojom provedemo zajedničko vrijeme , stvori svoju ‘’verziju’’ nas , što je jako zanimljivo. Nikada mi nije blo drago to pitanje : kako bi sebe opisali ? ☺ 

Ono što sa sigurnošću mogu reći je to da sam po prirodi izuzetno znatiželjna osoba , volim otvorenu komunikaciju i uživam kada mogu nešto izraditi svojim rukama. 

 

Što je sve definiralo Vaš profesionalni put do danas?

Kada sagledavam moguće opcije ispred sebe , u jednu stavar sam uvijek sigurna. Znam što ne želim , s kim ne želim raditi , gdje ne želim biti , u kakvu osobu se ne želim pretvoriti ! A za ostalo sam fleksibilna, dok god je u domeni mojih interesa. Davnih dana sam se dogovorila sama sa sobom da ću si dopustiti mogućnost da prekinem nešto što više ne želim raditi ili napravim neki nagli zaokret i isprobam nešto novo , bez da to uzimam kao neki ‘’fail’’ , u profesionalnom ili privatnom smislu. 

Od znanstvenice i molekularne biologije , preko salesa , do business developmenta i konzultanta , a sada već tinja neka nova iskra za sljedeći korak. 

 

Koji motiv je bio za upisivanje MBA programa?

Motiv je – biti bolja , spremnija i okretnija na poslu koji radim. Bila sam svjesna kako mi MBA program nije posljednje formalno školovanje koje planiram imati u svom životu. Danas su mi puno važniji neki ‘’neformalni’’ izvori školovanja i daljnjeg usavršavnja. Najveći benefit MBA-a za mene je bilo umrežavanje i upoznavanje kolega iz industrija s kojima se možda u svom prirodnom okruženju ne bi našla za stolom , a od čijih iskustava mogu puno naučiti ili se jednostavno povezati i stvoriti nešto novo. 


Koji vam je bio najveći poslovni, a koji privatni izazov?

Izazov je kako konstanto prilogađavati smjer svog kretanja i koji je mogući doseg mog osobnog doprinosa u području u kojem radim , osluškujući  trendove i gledajući promjene koja se događaju u društvu i industriji danas. 

Privatni izazov je kako osloboditi što više vremena za reflekciju,  emocionalno-spirtualni razvoj, obitelj , hobije i sport. Ciljam integraciji svih dijelova u svoj svakodnevni život, da više ne postoji isključiva podijela privatno/poslovno. 

 

Na koji način smatrate da bi svatko od nas mogao učiniti ovo društvo boljim neovisno od države?

Vrlo jednostavno, svatko od nas ima neku strast ili afinitet ili mari za određenu socijalno-ekonomsku tematiku koja posljedično utječe na cijelo društvo u kojem živimo. Ako se to poklopi s onim što društvo treba i od čega bi imalo benefit onda treba početi od sebe i svog vlastitog doprinosa. Tek onda vidjeti tko još mari za tu tematiku i kako se povezati sa drugima da promjena bude što veći.



Prema Vašem mišljenju, koliko tu može pomoći MBA Croatia?

Vjerujem da ne bi bilo teško okupiti ljude i definirati viziju oko toga kakav  socijalni impact MBA udruga želi imati na šire društvo, gdje je najveća potreba i u kojim to točno područjima. Ko-kreacija riješenja sa ljudima iz zajednica koji izravno osjete i žive poteškoće je baza svega. Riješenja koja se stvore moraju riješiti problem ne samo na papiru , nego i u stvarnosti.  Nakon toga povezivanje sa privatnim i državnim institucijama koje trebjau sudjelovati u riješenju i omogućiti dugoročnu održivost promjena je nužna. 










hrCroatian