Krizno upravljanje i krizno komuniciranje unutar kompanije

Sabina Škrtić

Sabina Škrtić, članica uprave Energia Naturalis grupe održala je predavanje na temu Krizno upravljanje s naglaskom na krizno komuniciranje unutar kompanije u kriznim vremenima u utorak 16. ožujka 2021. u hotelu Hilton Garden Inn.

 

Tijekom predavanja sudionici su upoznati s aktivnostima koje je kompanija poduzela u vremenu uzrokovanom pandemijom COVID-19. 

 

Sabina je objasnila kako je uslijed krize bitno ostati hladne glave i nastojati imati sve pod kontrolom te kako je održivost kompanije bitnija od same profitabilnosti. Važno je i kontinuirano raditi na poboljšanju poslovnog sustava i ostvarivanju agilnosti poslovanja.

 

Kao četiri najvažnije funkcije istaknula je upravu, HR i Korporativne komunikacije, ICT te Nabavu i logistiku koje su bitne za održavanje redovite poslovne aktivnosti kompanije. 

 

Krizne situacije dovode do mnogih izazova te je bitna brza reakcija i prilagodba. Energia Naturalis je izazove pandemije svladala kroz ulaganje u ICT podršku, sigurnosne i zdravstvene protokole, internu komunikaciju i agilne ljudske resurse.

 

Kompanija je veliku pažnju usmjerila na svoje zaposlenike, uvodeći druženja sa zaposlenicima preko Microsoft Teams platforme, prikupljanje božićnih crteža djece zaposlenika i prikupljanje fotografija zaposlenika sa raznim emocijama nakon slanja lepeze emocija koja sadrži informacije o pojedinoj emociji i savjetima kako se nositi sa pojedinom emocijom.

 

Ukoliko ste propustili odlično predavanje Sabine Škrtić, možete ga pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=0qSwuHTDXDg



hrCroatian