Krešimir Golubić – ”LOKALNI IZBORI, SAD ‘IL NIKAD! BIRAMO LI LJUDE ILI PROGRAME?”

[POKLONI ZNANJE & Krešimir Golubić]

Pozivamo članice, članove i sve zainteresirane da nam se pridruže u četvrtak 11.03.2021. u 18h na Zoom sastanku u sklopu projekta „MBA Pokloni znanje“ s temom:

“LOKALNI IZBORI, SAD ‘IL NIKAD!  BIRAMO LI LJUDE ILI PROGRAME?”

Urbano planiranje, kvaliteta života i međusobna usporedivost JLS-ova. Hrvatski paradoks, Hrvatska kao iznimka u EU: jedna zemlja, dva sustava: Zagreb i ostatak RH.

Je li lokalna uprava skupa ili jeftina?

Iluzija i stvarnost podjele odgovornosti između gradonačelnika, skupština,vijeća, gradskih četvrti, odbora, ispostava državne uprave. Usporedna iskustva decentralizacije i regionalizacije u zemljama EU. Teme na lokalnim izborima te usporedba s lokalnim temama u EU. 

➡️Razumijemo li izborni sustav. Zašto ne glasujemo, a poslije se žalimo?!

➡️Upravna i politička decentralizacija, zašto zapinje smanjenje broja gradova i općina, uspješni i neupješni primjeri u EU.

➡️Usporedba potrošnje novca na državnoj i lokalnoj razini.

➡️Nepoznato o poznatome, paralelni sustavi, raspodjela odgovornosti, zašto neka pravila vrijede u jednom dijelu RH, a u drugom ne vrijede.

 

O predavaču:

Predavanje će održati član MBA Croatia Krešimir Golubić, magistar ekonomskih znanosti, nezavisni gradski vijećnik Ivanić-Grada i pokretač lokalne inicijative Europski Ivanić. Krešimir je uspješno prošao selekcije Europske unije u Bruxellesu iz područja ekonomije te je uvršten na tzv reserve list kandidata za menadžera AD9 razine u institucijama EU, a navedeni status EU je nedavno obnovila i za 2021. godinu.

Kao poduzetnik 18 godina upravlja tvrtkom Golmax d.o.o. auto oprema, koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Uz to, Krešimir je trener karatea, bivši državni prvak i član hrvatske reprezentacije, a zadnjih 12 godina voditelj sportskog kluba od 140 članova koji je pored nekoliko državnih prvaka u proteklih nekoliko godina osvojio čak pet medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u karateu za mlađe uzraste.

 

Napomene: 

Link na sastanak putem aplikacije Zoom će svi prijavljeni preko Entrio platforme dobiti na e-mail na dan predavanja.

Molimo da se držite sljedećih pravila:

1. Budite na mute, napišite u chat, na kraju govorite.
2. Broj sudionika je limitiran na 100.
3. Molimo vas da se prilikom spajanja na zoom obavezno registrirate imenom i prezimenom.

 

Link za prijavu sudjelovanja se nalazi OVDJE!

 

Vidimo se!

MBA Croatia

hrCroatian