MBA Croatia okrugli stol: “Javno privatno partnerstvo” – Cvetojević, Juričić

post-10.05.2015.BANNER

Poštovani članovi i prijatelji MBA udruge,

pozivamo Vas na okrugli stol koje će održati Saša Cvjetojević i Damir Juričić pod nazivom „ Javno privatno partnerstvo“. Predavanje će se održati 20. svibnja 2015. u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije)  u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb).

Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzor Kongresni centar FORUM Zagreb. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.

Okruglim stolom „Javno privatno partnerstvo“ želi se skrenuti pažnja na ključne probleme javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj. Osim toga,  predavači će podijeliti svoja iskustva sa projektima koji su donijeli pozitivne rezultate, a isto tako i onih sa negativnim rezultatima.  Na temelju teorijskih spoznaja, domaće prakse te međunarodne suradnje produbiti će se diskusija.

 

Damir Juričić

Doktor znanosti ekonomije trenutno je Ravnatelj Agencije za javno-privatno partnerstvo.  Svoju karijeru započeo je kao financijski analitičar u Trgovačkoj banci d.d.,  poslovi financijske analize i procjena kreditnog rizika te je svoju karijeru nastavio razvijati u Riadria banke d.d. Rijeka u funkciji  direktora Službe poslova s gospodarstvom.

Od 2002. do 2012. bio je direktor  tvrtke Centar za upravljanje poslovnim financijama d.o.o. Rijeka, izrada programa za podršku financijskom upravljanju, analiza opravdanosti ulaganja, savjetnički poslovi u svezi s financiranjem industrijskih projekata. Od 2012. godine ravnatelj je Agencije za javno-privatno partnerstvo.

Bio je član gradskog poglavarstva (2005.-2009.) Grada Opatije za područje financija,  predsjednik stručnog tima Grada Opatije u pripremi i pregovorima s privatnim partnerom na JPP projektu ECHO, predsjednik stručnog tima Grada Opatije u pripremi i pregovorima s  privatnim investitorom na projektu izgradnje javne garaže kapaciteta 300 pm.

Također, autor je više od 200 financijskih proračuna opravdanosti ulaganja u industrijske i komercijalne privatne projekte, autor više due diligence financijskih analiza za potrebe privatnih klijenata u postupcima preuzimanja tvrtki. Član žirija P3 Bulletin-a iz Londona za odabir najboljeg JPP projekta za 2013. godinu.

Godine 2012. izabran je  u znanstveno zvanje znanstveni suradnik, područje društvene znanosti, polje ekonomija, grana ekonomika poduzetništva na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

 

Saša Cvetojević

Uspješan je poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje. Vlasnik je i suvlasnik nekoliko tvrtki te zdravstvenih ustanova koje posluju na hrvatskom tržištu. Specijaliziran je za upravljanje ljudskim resursima, upravljanje  projektima i zdravstvenim institucijama, te poslovne pregovore .

Formalno obrazovanje stjecao je na Zagrebačkom Sveučilištu, gdje je poslije završenog studija ekonomije na Ekonomskom Fakultetu završio poslijediplomski studij i stekao diplomu iz zdravstvenog menadžmenta na Medicinskom Fakultetu. Završio je i trening program iz upravljanja ljudskim resursima na Međunarodnom institutu za menadžment – Nicosia – Republika Cipar.

Vrlo je aktivan član CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela, odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja. Tijekom dosadašnjeg investiranja, stekao je iskustvo u predstavljanju projekata investitorima na EU i SAD tržištu. Neki od projekata u koje je investirao već posluju kao etablirane tvrtke na domaćem i stranim tržištima. Član je Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatskog društva za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva. Sudjelovao u pregovorima za pristupanje EU kao član radne skupine u poglavlju Zaštita potrošača i zdravlja.

Dopredsjednik je Udruge ljekarnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Kao predsjednik Udruge ljekarnika u dva mandata, do 2012 godine, bio je član Vijeća Članica HUP-a, te je sudjelovao u radu Gospodarsko socijalnog vijeća.

hrCroatian