MBA Predavanje – Percepcija i prevencija korupcije u gospodarstvu

“Plava kuverta”

Koliko smo korumpirani? Percepcija i prevencija korupcije u gospodarstvu

 

predavač: Mr.sc. Davorka Budimir

utorak 15. rujna u 18:00h | kongresni centar Forum (GreenGold Centar)

Poštovani članovi i prijatelji MBA udruge,

pozivamo Vas na predavanje koje će održati Davorka Budimir, predsjednica TIH-a na temu „Prevencija korupcije u gospodarstvu alatima Transparency Internationala“. Rizici od korupcije u gospodarstvu su brojni i oni utječu na gospodarsku stabilnost. Predstaviti će se alati kojima se mjeri percepcije korupcije – Indeks percepcije korupcije kao najsnažniji globalni alat na razini svijeta, te Globalni barometar korupcije – koji mjeri percepciju korupcije i povjerenje u institucije u pojedinim državama svijeta. Predavanje će predstaviti koruptivne rizike posebno u postupcima javne nabave, te korištenja fondova Europske unije.

Poseban osvrt biti će na neka gospodarska područija koja su najviše izložena koruptivnim rizicima; poput zdravstva, velikih infrastrukturnih projekata i sl. Predstaviti će se i pitanje lobiranja, te zaštite prijavitelja nepravilnosti u poslovnom sektoru. Najnoviji alat za prevenciju borbe protiv korupcije su Sporazumi o integritetu kao mehanizmi civilnog nadzora između poslovnih subjekata, tijela javne vlasti i civilnog sektora.


post-09.09.2015.DAVORKAViše o predavaču:
Mr.sc. Davorka Budimir je predsjednica TIH-a (Transparency International Hrvatska). Rođena je u Zagrebu 1970. godine,a po obrazovanju je magistrica politologije, grana komparativna politika. Po zanimanju je direktorica privatne tvrtke. Od 2013. godine predsjednica je Hrvatskog politološkog društva. U mandatu 2010.-2015. obavljala je dužnosti potpredsjednice Izvršnog odbor Udruge za trgovinu pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Objavila je više znanstvenih članaka na temu političkih elita u Hrvatskoj. Članica je TIH-a od 2010. godine.

Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzorKongresni centar FORUM Zagreb. Članovima udruge ulaz je besplatan. Za ostale, cijena ulaznice iznosi 50,00 kn i vrijedi za dvije osobe. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.


Molimo Vas da dođete deset do petnaest minuta ranije kako bismo izbjegli moguću gužvu te da bismo s predavanjem mogli početi točno u 18:00.

Vidimo se na predavanju!

SPONZORI PREDAVANJA:

post-24.03.2015.SPONZOR-1post-24.03.2015.SPONZOR-2
MBA_logo

hrCroatian