MBA Croatia predavanje: Izazovi i budućnost farmaceutske industrije – Prof. dr. Radan Spaventi

post-17.05.2016.

Poštovani članovi i prijatelji MBA Croatia udruge,

pozivamo Vas na predavanje koje će održati prof. dr. Radan Spaventi, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, redovni profesor na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, suosnivač i partner konzultantske firme Tradelta partneri d.o.o.

Predavanje na temu “Izazovi i budućnost farmaceutske industrije“ će se održati u utorak 24.5.2016. s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb). Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzor je Kongresni centar FORUM Zagreb.

Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.

______________________________________________________________________________________


OPIS PREDAVANJA:
Farmaceutska industrija prolazi kroz razdoblje intenzivnih promjena koje su zahvatile sva njena područja, od strategije, preko istraživanja i razvoja do marketinga i prodaje lijekova na tržištu. Sve multinacionalne farmaceutske kompanije su već nekoliko godina u previranju slično kao i biotech sektor, a promjene nisu zaobišle niti generičke kompanije. U predavanju će biti dan pregled današnjeg stanja u inovativnoj farmaceutskoj industriji, obrađeni uzroci koji su do njega doveli kao i trendovi te mogući pravci razvoja u bliskoj i daljoj budućnosti.

O PREDAVAČU:
Prof. dr. Radan Spaventi diplomirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru u farmaceutskoj industriji počinje u Plivi gdje je od 1995. – 2006. vodio Istraživački institut Plive. U razdoblju od 1999. – 2006. godine Dr. Spaventi ujedno je bio i član Uprave Plive d.d., te Glavni direktor za istraživanje i razvoj . U Odyssey Pharmaceuticals, Ltd., USA od 2004. – 2005. imao je funkciju višeg potpredsjednika i glavnog direktora za istraživanje i razvoj.

Od 2006. – 2010. godine Dr. Spaventi bio je potpredsjednik multinacionalne kompanije GlaxoSmithKline za istraživanje makrolidnih lijekova i predsjednik Uprave GlaxoSmithKline istraživačkog centra Zagreb d.o.o.
Od 2010-2012. Radan Spaventi bio je viši potpredsjednik i član tima izvršnih direktora u jednoj od najvećih Europskih biotehnoloških kompanija Galapagos NV, te predsjednik Uprave Galapagos istraživačkog centra d.o.o.
Danas je Radan Spaventi suosnivač i partner konzultantske firme Triadelta partneri d.o.o. Prije početka karijere u farmaceutskoj industriji, Dr. Spaventi vodio je Laboratorij za molekularnu patologiju Odjela za molekularnu medicinu na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu. Tijekom karijere višekratno je boravio na stručnom usavršavanju u inozemstvu u institucijama poput Imperial Cancer Research Fund, London, Velika Britanija ili Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School, Boston, USA.


Autor je više od 50 znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim časopisima, a autor je i urednik četiri knjige.
Godine 2004. imenovan je izvanrednim profesorom na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a od 2010. i redovitim profesorom na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Profesor je dobitnik nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za doprinos od osobitog i trajnog značenja za Republiku Hrvatsku u području medicinskih znanosti

hrCroatian