12.10.2016. E-Leadership – profil lidera u doba digitalne transformacije

goranradman-izjava-3

E-Leadership ključna je komponenta Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta Europske unije za koje se procjenjuje da bi mogla gospodarstvu donositi i 415 milijardi eura godišnje – samim time, vladat će velika potražnja za profesionalcima koji posjeduju vještine pomoću kojih mogu razvijati poslovanje, ali istovremeno u poslovnim procesima znaju primijeniti suvremenu tehnologiju, te poticati svoju okolinu na inovativnost. Upoznajte novi profil poslovnih lidera, koji će osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki morat će imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno dobro razumjeti i tehnološke aspekte informacijskih tehnologija i njihovu poslovnu primjenu.
Cilj predavanja je opravdati važnost stjecanja novih poslovnih vještina kao što su upravljanje informacijskim sustavima u modernim organizacijama, strateško upravljanje u području tehnologije i inovacija, upravljanje rizicima i sigurnošću u IT-u, upravljanje IT uslugama i razvoj novih proizvoda. Ovo su samo neke od tema o kojima će biti riječi na predavanju, a za ostale će biti zaslužna publika svojim pitanjima. Nakon predavanja, u manje formalnom okruženju, biti će organizirano druženje na kojem će sudionici moći porazgovarati sa predavačem, ali i sa kolegama iz struke.

Ovo predavanje sudionicima će pokazati kolika je važnost transformiranja svog poslovanja u uvjetima digitalne ekonomije odnosno, ukoliko se upuštaju u poslovne poduhvate, zašto ih je potrebo temeljiti na disruptivnim modelima poslovanja, te koja su to znanja i vještine koje je potrebno posjedovati kako bi postali eLeaderi – menadžeri u okruženju digitalne ekonomije.

Predavanje će se održati 12.10. u prostorijama Kongresnog centra Forum Zagreb u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb) s početkom u 18 sati, a aktualne informacije dostupne su na Facebook stranici predavanja.

Za članove udruge MBA Croatia ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznice 50,00 kn i moguće ih je kupiti putem Entrio sustava.

O predavaču:

Goran Radman je prodekan za međunarodnu suradnju i voditelj IgBS e-Leadership MBA programa. Magistar je i doktorand međunarodnih odnosa na Sveučilištu u Zagrebu. MBA obrazovanje stekao je na Wharton School, University of Pennsylvania, jednom od najboljih MBA studija u svijetu, a dodatne vještine u poslovnim školama INSEAD (Fontainebleau) i LSE (London). Sudjelovao je kao gost predavač u MBA programima na University of Washington Bothell (Seattle), CalPoly (SLO, California) i IgBS (Zagreb) te bio član Savjeta IEDC (Bled). Dugogodišnje poslovno iskustvo stjecao je, među ostalim, kao direktor za Hrvatsku i SEE te predsjednik za ECEE regiju u Microsoftu, kao dekan Veleučilišta VERN’ i donedavno kao glavni ravnatelj HRT-a. Autor je brojnih članaka, publikacija i knjiga iz područja međunarodnih odnosa, medija, poslovnog upravljanja i ICT-a.

Algebra-VU-RGB-vigbs

 

 

Written by

Nina je asistentica u udruzi MBA Croatia. U udruzi je odgovorna za objave na web stranici, kreiranje infografika i ostalog vizualnog sadržaja, organizaciju predavanja i eventa, sudjelovanje i pisanje zapisnika na sastancima Uprave udruge te koordiniranje projekata udruge. Završila je marketing na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu i trenutno radi u Atradiusu u Amsterdamu kao marketing communications assistant. Zaljubljenik je u marketing i sve što je povezano s njim, a u slobodno vrijeme vesla po amsterdamskim kanalima.

hrCroatian