16.11.2016. – Korado Korlević “Investicije o kojima nitko ne govori”

14915303_1138829806164563_4554548335007574926_n

 

Poštovani članovi i prijatelji udruge MBA Croatia,

pozivamo Vas na predavanje koje će održati Korado Korlević, poznati hrvatski astronom i edukator.
Predavanje će se održati 16.11.2016. u prostorijama Kongresnog centra Forum Zagreb u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb) s početkom u 18 sati, a aktualne informacije dostupne su na Facebook stranici predavanja. Za članove udruge MBA Croatia ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznice 50,00 kn i moguće ih je kupiti putem Entrio sustava.

O predavanju:

Svaki kompleksni predmet i događaj poprimaju razne forme u zavisnosti od “platforme” s kojih ih se gleda. Što se dešava, ako nas ljude, planet Zemlju i Sunčev sustav, sebe, pogledamo s jedne udaljene, neutralne, znanstvene – astronomske platforme? Ne samo da se mijenja forma događaja nego dolazi i do promjena u percepciji prioritetima pojedinca, zajednice, države, civilizacije, uloge /Homo sapiensa/.

Astonomska platforma je u Hrvatskoj nepoznanica i nije obuhvaćena planovima. U Europi se je počela koristiti tek nedavno, a u SAD-u osnova je planiranja  razvoja, civilne zaštite te stabilnosti osiguravajućeg i financijskog sektora. Riječi će biti o projektima Spaceguard i Spaceweather s mogućnošću proširivanja priče na rudarenje asteroida, terraforminga Marsa te uključenost Zvjezdarnice Višnjan i edukacijskog centra u spomenuta istraživanja i edukaciju sljedećih generacija koje će preuzeti taj posao.
Kako se radi o jednosatnom predavanju cilj nije prenijeti postojeća znanja već  ukazati na drugi kut gledanja na našu stvarnost, usmjeriti  zainteresirane prema  izvorima dodatnog znanja i ukazati na mogućnosti koje donosi takva nova kompetencija.
Isplati li se stalno dodavanje novih znanja i kompetencija, preispitivanje sebe kao osobe i svog položaj u društvu? Ako je vaš odgovor NE, nemojte dolaziti. Ako je DA, pretražite informacije na mreži i odlučite je li to dio znanja koje mislite da bi vam mogao koristiti. Ako je odgovor ponovno DA, onda se vidimo.

O predavaču:

Korado Korlević, rođen je u Poreču, 1958. godine, gimnaziju je završio u Puli a Pedagoški fakultet u Rijeci, počasni doktorat  Sveučilišta u Zadru. Jedan je od osnivača Zvjezdarnice Višnjan, Znanstveno edukacijskog centra, te nekoliko edukacijskih, znanstvenih i ekoloških udruga. Trenutno se bavi: istraživanjem motivacije u edukaciji, astronomijom malih tijela, promicanjem astronomije i znanosti, projektiranjem i izradom instrumenata i opreme i projektima zaštite prirode.

Kako bi se edukaciju visoko motiviranih i darovitih moglo podići na novi nivo, bavi se i vremenskim određivanjem otvaranja kaos-ključanica i procjenama statističke težine tehnoloških i društvenih vektora. Na wikipediji piše da je astronom, a on je i dalje učitelj.

Written by

Nina je asistentica u udruzi MBA Croatia. U udruzi je odgovorna za objave na web stranici, kreiranje infografika i ostalog vizualnog sadržaja, organizaciju predavanja i eventa, sudjelovanje i pisanje zapisnika na sastancima Uprave udruge te koordiniranje projekata udruge. Završila je marketing na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu i trenutno radi u Atradiusu u Amsterdamu kao marketing communications assistant. Zaljubljenik je u marketing i sve što je povezano s njim, a u slobodno vrijeme vesla po amsterdamskim kanalima.

hrCroatian