Perspektive glazbene industrije i problemi u primjeni autorskih prava – Nikša Bratoš i Miroslav Škoro

post-24.03.2015.BANNER

Poštovani članovi i prijatelji MBA udruge,

pozivamo Vas na predavanje koje će održati Nikša Bratoš i Miroslav Škoro. Predavanje na temu “Perspektive glazbene industrije i problemi u primjeni autorskih prava” će se održati u utorak 14.4.2015. s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb). Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzor je Kongresni centar FORUM Zagreb. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava.

Bratoš Nikša, dipl. el.ing.

Škoro Miroslav, dipl. oecc

Nikša Bratoš će se orijentirati na analiziranje novih načina eksploatacije i konzumiranja kreativnih sadržaja, te mogućih učinaka navedenog na kvalitete budućih sadržaja i proizvoda kreativne industrije.

Postavlja se pitanje dugoročnog utjecaja informatizacije na pripadnike nove generacije društva u cjelini.

 

Miroslav Škoro će se u predavanju dotaknuti tema povijesnih, filozofskih i zakonodavnih poimanja autorskih prava i intelektualnog vlasništva kao nematerijalnog dobra, kao i primjene tog prava u praksi s posebnim osvrtom na učinke informatizacije i pojave Interneta, na rezultate poslovanja glazbene industrije.

Postavlja se pitanje poslovne etike pravnih subjekata koji stječu znatnu materijalnu korist nelegalnim korištenjem tuđeg vlasništva.

 

O PREDAVAČIMA:

 

Nikša Bratoš, dipl. el.ing.

Rođen 17.08.1959. u Travniku, diplomirao na elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 1983 godine.

Do 1985 radio u poduzeću Energoinvest, a od 1985 do danas slobodni umjetnik, glazbeni producent.

U periodu 1985 – 2015 kao glazbeni  producent radim na više od 250 izdanja u raznim vrstama glazbe, od popa, rocka, etna do klasične glazbe.

Od 2004 godine radi kao vanjski suradnik HRT-a, u svojstvu glazbenog producenta mnogih značajnijih glazbenih emisija ili serijala na HRT (Studio 10, Evergreen, Zvijezde pjevaju, Ples sa zvijezdama, The Voice).

Dobitnik više od 30 nagrada “Porin” u raznim kategorijama.

U periodu 1998 – 2002, i 2008 – 2015 radi kao glavni glazbeni producent dodjele glazbene nagrade Porin.

Od 2009 godine predaje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Član je Zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske, Hrvatskog društva skladatelja, te predsjednik Hrvatske glazbene unije.

 

 

Miroslav Škoro , dipl. oecc

Rođen 29. srpnja 1962. godine u Osijeku.

Po obrazovanju inženjer građevinarstva i diplomirani ekonomist.

Trenutno je na doktorskom studiju iz ekonomije i bavi se učincima digitalizacije i modelima raspodjele u glazbenoj industriji.

Trenutno je samostalni djelatnik-glazbenik i televizijski voditelj, a gotovo cijeli život poduzetnik. Osim glazbom, bavi se i televizijskom produkcijom. Član je Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva skladatelja, Matice hrvatske i Hrvatskog diplomatskog kluba. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos u kulturi. Bio je radijski spiker, glazbeni urednik, generalni konzul, direktor Orfej-a d.o.o.

Predsjednik i izvršni direktor za reparticiju HDU-a
Suvlasnik i predsjednik uprave Croatia Records-a
Saborski zastupnik.
Osnovao nekoliko uspješnih trgovačkih društava (Campus d.o.o.; MB Kvadrat d.o.o.) kao i prvu glazbenu televiziju u RH, CMC.
Suvlasnik informatičke tvrtke “Omega software” iz Zagreba
Savjetnik uprave “Ancona grupe”, Đakovo.
Kao glazbenik objavio je devet samostalnih albuma i napisao više od dvjesto skladbi, a k tome i za radio, TV-serije i film.

GLAVNI SPONZOR PREDAVANJA:

post-24.03.2015.SPONZOR-1

Kao i proteklih par predavanja glavni sponzor MBA Croatia predavanja je Kongresni centar FORUM Zagreb koji nas ugošćuje i svojom profesionalnom podrškom i izvrsnom uslugom pomaže u organizaciji naših predavanja.

 

SPONZOR PREDAVANJA:

post-24.03.2015.SPONZOR-2

Jameson je Irski viski broj jedan u svijetu, sa tradicijom proizvodnje preko 200 godina. Jameson također prati MBA Croatia predavanja i brine se da vaša grla nikada ne budu suha.

hrCroatian