Nova globalizacija i industrija usluga

Stjepan Pavlek

MBAonica za članove udruge MBA Croatia održat će se 30.10.2018. u 18h u prostorijama Kongresnog Centra Forum

Tema radionice: Nova globalizacija i industrija uslugaPredavač: Stjepan Pavlek Posavec

Prije otprilike 30-ak godina globalizacija je radikalno promijenila svoju prirodu. S novim nosiocima i okidačima koji su u podlozi procesa u posljednjih nekoliko desetljeća došlo je do povijesne transformacije čiji se rezultati mogu pročitati i u današnjim političkim događajima diljem svijeta.
Razgovor ćemo započeti s ispitivanjem elementarnih ekonomskih sila koje potiču globalizaciju kroz povijest. Kratko ćemo proći kroz povijest globalizacije, podijeljene u četiri faze. Na treću fazu (1820. – 1990.) značajno su utjecale promjene carina i drugih politika koje djeluju kao barijere slobodnoj trgovini, što je ključni uvid u shvaćanje današnje prijetnje carinskih/protekcionističkih trgovinskih ratova.
Pokušat ćemo sastaviti slagalicu o tome kako je ICT revolucija odigrala ključnu ulogu u četvrtoj fazi globalizacije (1990. do danas). Na temelju ovog uvida pokušat ćemo postaviti nekoliko pretpostavki o budućnosti globalizacije te o razvoju i integraciji različitih uslužnih djelatnosti širom svijeta. I pokušat ćemo vizualizirati svoje mjesto u tom svijetu.

O predavaču: Stjepan Pavlek Posavec je poduzetnik i ICT profesionalac. Tvrtku Koios osnovao je 2008. godine te s njom niže uspjehe na području specijaliziranih IT bankarskih rješenja. Sudjeluje u spektru raznovrsnih IT projekata, surađujući s ključnim partnerima, upravlja tehničkim timovima te prevodi poslovne potrebe u ciljana rješenja. Stjepan je započeo međunarodnu menadžersku karijeru dok je još bio student.

S ciljem daljnjeg unapređivanja poslovnih sposobnosti i vještina vodstva pohađa Trium Global Executive MBA, jedinstveni program koji zajednički provode tri vodeće poslovne škole, a Financial Times ga je rangirao kao 2. svjetski EMBA u 2018. godini.

Ulaznice su dostupne preko sustava Entrio: https://www.entrio.hr/event/nova-globalizacija-i-industrija-usluga-5615
Važno: MBAonica je interna radionica samo za članove udruge MBA Croatia.
Cijena za sve zainteresirane koji nisu članovi je 250,00 kuna.
hrCroatian