Hrvatska – priča o jednom (ne)uspjehu

 

Udruga MBA Croatia organizira novo predavanje, 19.02.2020., u Kongresnom centru Forum Zagreb, Radnička 50, 1.kat, u 18 sati. Gost predavač je gospodin Davor Huić koji će pričati o tome kako je Hrvatska zapela u tranziciji, i kako izaći iz krize..

Više o predavanju:

Hrvatska je prije 30 godina bila jedna od najrazvijenijih zemalja (republika) bivšeg socijalističkog bloka, uz bok Slovenije i Češke. Danas je na začelju kolone, najsiromašnija zemlja EU osim Bugarske.
Postoji nekoliko razloga za to, a glavni je – prespora tranzicija na tržišno gospodarstvo. Hrvatska se jednostavno presporo mijenja. Iako je prilično jasno što bismo trebali napraviti da ubrzamo gospodarski rast, te se reforme jednostavno ne provode.
Jedan od razloga tome je i snažna antireformska koalicija političkih elita i društvenih skupina (sindikata javnih službi npr.), koja se opire bilo kakvim promjenama koje bi išle u smjeru povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Pitanje je kako dalje? Kako provesti nužne reforme u zemlji u kojoj do sada nije postojala dovoljna politička volja (niti potpora javnosti) da se one provedu?

Davor Huić će opsiati neke scenarije raspleta političke krize obzirom na nadolzaće izbore, te sugerirati jedno moguće (najbolje?) rješenje.

Više o predavaču:

Davor Huić jedan je od osnivača i predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa. Lipa se u pet godina postojanja (osnovana 2014), nametnula kao važan glas u javnoj diskusiji, i jedan od rijetkih koji zagovara reformske politike – smanjenje javne potrošnje, reformu javne uprave, niže poreze, manje subvencija gubitašima, veću odgovornost u trošenju javnog novca, manje političkog zapošljavanja, i tako dalje. Lipa je kroz niz svojih akcija radila na osvještavanju birača o poreznoj presiji i netransparentnom trošenju javnog novca, želeći potaknuti građane na aktivnije sudjelovanje u kreiranju javnih politika, kako na nacionalnoj tako i n lokalnoj razini.
Davor Huić bivši je novinar, ratni dopisnik agencije Reuters iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1991-95). Bio je ekonomski novinar i urednik Reutersa, pokrivajući teme iz ekonomije, financija i businessa (1996-2002). Bio je jedan od osnivača i izvršni urednik časopisa Poslovni tjednik (današnji Lider). Osnivač je Briefing d.o.o., kompanije za media intelligence, media monitoring, medijske analize i PR savjetovanje (2002-2010). Posljednjih 10 godina direktor je i glavni konzultant PR agencije Briefing komunikacije, specijalizirane za velike informacijske i edukacijske kampanje, korporativni PR, i politički marketing.
Bio je poseban savjetnik Predsjednika vlade RH Tihomira Oreškovića za unutarnju politiku (2016), te član Savjeta za ekonomska pitanja Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Često komentira političke i ekonomske (razvojne) teme u ključnim hrvatskim medijima, gost je javnih tribina, te povremeno piše za hrvatske Internet portale. Prije odlaska na dužnost u vladi RH pisao je kolumnu „Zdravorazumski“ u Večernjem listu.

___________________________________________

Za članove Udruge MBA Croatia ulaz je slobodan, a za ostale link za donaciju u iznosu od 80,00 HRK je ispod:

https://www.entrio.hr/event/davor-huic-hrvatska-jedna-prica-o-neuspjehu-7543


📍Kako bismo se međusobno bolje upoznali, ali i prezentirali svima rad naše Udruge, nakon predavanja organiziramo moderirani networking za sve sudionike predavanja.

🌟

#mbacroatia

hrCroatian